Tilaa
Uutiset

ISAF Youth Worlds, Zadar: Neljä suomalaista Kroatiaan

05.07.2011

KirjoittajaKiti Westerback

ISAF Youth Worlds

Neljä purjehtijaa on Suomen nuorten valmennusryhmästä lähdössä Kroatian Zadariin purjehduksen nuorten MM-kilpailuihin.

Kisoissa purjehtivat 7.-16.7. Otso Ahvonen, Niki Blässar, Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz.

– Kyseessä on vuoden tärkein kilpailu nuorten valmennusryhmälle. Tänä vuonna on tavoitteena yltää kymmenen parhaan joukkoon sekä poikien Laserissa että 29erissa, valmennuspäällikkö Esko Rechardt sanoo.

Ryhmän mukaan lähtevä valmentaja Tom Lönnqvist uskoo, että nuorten valmennusryhmälle asetettu yleistavoite, mitali, on mahdollinen.

– Koska kyseessä on junioreiden tavoitelluin titteli, on kisassa avainasemassa oman purjehduksen hyvä tekeminen kaikesta kisahälinästä huolimatta. Kevään valmistavat kilpailut ovat osoittaneet, että joukkueemme on valmis ja vahva, joten odotan innolla tulevaa kisaa.

Laserilla purjehtiva Otso Ahvonen on saavuttanut luokassaan tähän mennessä muun muassa kolme SM-mitalia.

– Fyysisenä purjehtijana olen Laser Radialissa parhaimmillani kovissa keleissä, joten olosuhteiden osuessa kohdalleen uskon taistelevani Zadarissa kärkisijoista, hän pohtii.

29er-tiimi Camilla Cedercreutz ja Noora Ruskola kommentoivat, että tavoitteena on yltää kahdeksan parhaan joukkoon.

ISAF Youth Sailing World Championshipillä on pitkät perinteet. Se on vanhin Kansainvälisen Purjehtijaliiton järjestämä regatta, johon jokainen maa lähettää vain yhden tytön ja yhden pojan tai tiimin kussakin luokassa. Viime vuonna Heidi Tenkanen nappasi hopeamitalin Laser Radial -luokassa.

Lisätietoja

Lähde: Purjehdus ja Veneily ry
Kuva:  ISAF Youth Worlds

Lue myös nämä

X