Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Hyviä uutisia Taalintehtaan seudulle – Miljoonainvestoinnit pienvenesatamaan

Vanhalle tehdasalueelle avataan uusi pienvenesatama 1. kesäkuuta 2020.

26.01.2020

KirjoittajaTanja Paananen

DB Marina avaa 1. kesäkuuta ensimmäiset 50 kausipaikkaa Taalintehtaalle. Sataman rakennustyöt tapahtuvat vaiheittain seuraavien vuosien aikana. Kun satama on kokonaan valmis, veneilijöiden käytössä on 150-200 kausipaikkaa aina pienistä paateista suuriin 60 jalkaisiin veneisiin.

Projektiin on investoitu yritysrahaa miljoona euroa. Sen lisäksi Kemiönsaaren kunta, joka omistaa Taalintehtaan vierassataman investoi alueeseen toiset miljoona euroa.

Aluetta kehitetään yhteistyöllä paikallisten toimijoiden ja asukkaiden kanssa.

Veneklusterin tarkoituksena on, että veneilijä saa paikan päältä kaiken tarvitsemansa aina veneen huollosta ja korjauksesta talvisäilytykseen ja laituripaikkaan asti. Kivenheiton päässä voi hoitaa ruokaostokset tai asioita vaikkapa postissa.

”Ei ole kyse vain laituriprojektista vaan kokonaisuudesta, joka kattaa veneilijän kaikki tarpeet ympärivuoden. Sellaista paikkaa ei Suomessa montaa ole. Suuremmissakin kaupungeissa palvelut monesti hajoavat isommille alueille”, kertoo DB Marinan hallituksen puheenjohtaja Sam Forsbom.

DB Marina

Kaikille venepaikoille on varattu riittävä määrä autopaikkoja lukitulta alueelta. Veneilijöiden käytössä ovat saunat, suihkut ja tarvittaessa löytyy varastotilaa varusteille.

DB marina osti kolme vuotta sitten myös Taalintehtaan teollisuushallit rautatehtaan konkurssipesältä. Hallitilaa on yhteensä 30 000 neliömetriä. Hallit ovat 10-22 metriä korkeita, joten liikkumavaraa jää isommillekin pursille.

Suojaisa täyden palvelun Roope-satama

Yritys rakennuttaa satamaan 100 metriä pitkän betonisen aallonvaimentimen. Sen lisäksi kunnalla on suunnitteilla projekti, jossa rakennetaan uudet laiturit vierassatamaan ja noin 160 metriä pitkä aallonvaimennin. Yhdessä DB marinan vaimentimen kanssa se suojaa sataman aallokolta kaikilla tuulensuunnilla.

Uudesta pienvenesatamasta rakennetaan ympäristöystävällinen Roope-satama, jossa on toimiva jätehuolto ja septitankin tyhjennysasema. Pienvenesataman sähköntuotannossa on tavoitteena hyödyntää aurinkosähköä. Tarjolla on myös latauspaikat sähköautoille ja -veneille. Veneiden pesuun laitureilla ja rannassa käytetään läheisen järven vettä.

Sataman venepaikat varustetaan sähköllä, juomavedellä sekä makealla järvivedellä veneiden pesua varten.

Keskellä kaikkea

”Meillä on asiakkaita lähiseudulta, mutta jopa 70 prosenttia asiakkaista tulee pääkaupunkiseudulta. Veneitä käytetään usein juuri viikonloppuisin ja veneilijät haluat yhä enemmän kokonaisvaltaista palvelua”, Forsbom kertoo.

Taalintehtaalle ajaa Turusta noin tunnissa ja Helsingistä kahdessa. Paikalle pääsee myös bussilla. Lähistöltä löytyy hienoja päiväretkeilyyn soveltuvia saarikohteita.

Pienvenesatamasta voi myös vuokrata venepaikan edullisemmin vain muutamaksi viikoksi esimerkiksi kesän kuumimman kauden loppupuolella, jos haluaa nauttia lähistöllä olevista saaristokohteista ilman ruuhkaa.

© DB Marina

Lue myös nämä

X