Tilaa
Mainos

Hyvä ateria kruunaa veneilypäivän

Vaikka saariston ravintolatarjonta on lisääntynyt ja parantunut, edelleen helteisen päivämatkan kruunaa oman veneen pentterissä yhdessä tehty ilta-ateria.

01.05.2021

KirjoittajaMaritim

 

Aika ajoin laitureilla kuulee puhuttavan matkaveneilyn vähenemisestä ja trendin vievän kohti päivä- ja viikonloppuveneilyä. Kyllähän lyhytaikainen vesillä viihtyminen onkin lisääntynyt, mutta ei matkaveneily minnekään ole hävinnyt. Aivan yhtä lailla ihmiset viettävät kesälomaansa vesillä kuin ennenkin.

Mutta se mikä on muuttunut, on vaatimustaso veneen varustelussa. Nykyään halutaan entistä enemmän samankaltaisia mukavuuksia kuin kotona tai kesämökillä. Matkaveneilijät haluavat valoa ja lämpöä ja ennen kaikkea kunnon ruokaa.

Pentterin varustamisesta on tullut aiempaa tärkeämpää. Nykyään veneeseen halutaan huomattavasti enemmän kylmätilaa, suurempia jääkaappeja, vaikka monien satamien palveluissa on otettu huomioon veneilijöiden toiveet Mozzarellasta mansikoihin, ja suoranainen tarve viikkojen eväiden mukana kuljettamiseen on vähentynyt.

Isotherm on ehkä tunnetuin merkki venejääkaapeista puhuttaessa. Sen mallisto on erittäin laaja alkaen 18 litran kompressorilla varustetuista kannettavista kylmälaatikoista, kuten Isotherm TB18:sta, aina satojen litrojen jääkaappipakastimiin. Mallistossa on kutenkin monenlaisia vaihtoehtoja tältä väliltäkin. Erityisen suosituiksi ovat tulleet vetolaatikkojääkaapit pienemmissä veneissä.

Isotherm-jääkaappi voitti Vene-lehden vertailun.

Isotherm Cruise 42 on yksi yleisimmistä veneissä käytetyistä jääkaapeista. Siihen sopii muutaman päivän eväät, ja ovilokerossa jäähtyvät kaksi juomapulloa ja neljä tölkkiä. Ritilähyllyssä on avattava luukku, minkä ansiosta jääkaappiin mahtuu suurikin pullo. Pakastinlokero on tilavuudeltaan neljä litraa.

Isotherm Cruise 42 -jääkaappi voitti Vene-lehdessä 4/2021 julkaistun kuuden venejääkaapin vertailun.

Suuremmat eväät vaativat suuremman jääkaapin, ja siihen tarkoitukseen on Isotherm Elegance, joka on tilavuudeltaan 130 litraa.

Isotherm käyttää jääkaapeissaan Danfossin Secop BD -kompressoreita. Jääkaapit saa sekä vasen- että oikeakätisenä, ja ovi on joko harjattua alumiinia tai mustaa akryyliä.

Jotta jääkaapin anti voidaan muuttaa herkulliseksi ateriaksi, tarvitaan myös liesi. Yhä useammin veneen sprii- tai sähköliesi on korvattu kaasuliedellä. Kun kotona on totuttu esimerkiksi induktiolieden nopeuteen, spriilieden kuumenemista odotellessa ehti tulla toden teolla nälkä. Kaasuliesi on aivan yhtä nopea kuin induktioliesi ja siksi erinomainen valinta veneeseen.

Eno-kaasuliesi on tehokas ja käytännöllinen kaksiliekkinen liesi useimpiin venekokin tarpeisiin. Se on ruostumatonta terästä, joten se kestää hyvin myös meriolosuhteissa. Vapaasti seisova liesi voidaan sijoittaa pienessäkin veneessä sopivaan paikkaan aina käytettäessä.

Eno One Inox on laatutietoisen venekokin valinta.

Eno One Inox on puolestaan jokaisen vene-gourmet-kokin unelma. Kiillotettua ruostumatonta terästä oleva uuniliesi on erityisen tehokas. Poltinten teho on 1,75 ja 2,5 kW. Uuni on galvanoitua terästä, ja emalilla pinnoitettuna helppo pitää puhtaana. Uunin teho on 1,8 kW.

Jotta pentterin varustelu olisi täydellinen, tarvitaan myös astiat – tietysti. Pohjoismaiden johtavien venetarvikeliikkeiden valmistuttama 1852 Marine Quality -astiasarja sisältää kaikki neljän hengen ateriointiin tarvittavat astiat: isot lautaset, leipälautaset, jälkiruokakulhot, juomalasit ja kahvi/teemukit. Aterimet on hankittava erikseen. Astiaston täydentävät Smart Whistle -vesipannu ja Smart Pot -kattilasarja.

Isotherm Cruise 42 -jääkaappi nyt kampanhintaan 659,00 euroa (svh. 777,00 euroa).

Eno One Inox -uuniliesi nyt kampanjahintaan 675,00 euroa (svh. 710,00 euroa).

1852 Marine Quality -astiasarja nyt kampanjahintaan 75,00 euroa (svh. 81,00 euroa).

Kampanjatuotteet Maritim-jälleenmyyjiltä ympäri maan. Tarkista lähin jälleenmyyjäsi www.maritimshops.fi/jalleenmyyjat

Lue myös nämä

X