Tilaa
Testit

Käytetty: Huzar 30 – Odotuksia onnistuneempi

Epäluulot tuntemattoman valmistajan huokeaa puolalaispurtta kohtaan ovat ensimmäisen 12 vuoden aikana osoittautuneet turhiksi: Huzar 30 on palvellut hyvin perheveneenä.

26.11.2018

KirjoittajaTeksti ja kuvat Pasi Nuutinen

Kun Huzar 30 esiteltiin Helsingin venemessuilla vuonna 2006, se oli selkeästi halvin tarjokas kokoluokassaan. Merkki oli meillä vielä tuntematon ja vaikka Puola tiedettiin jo suureksi venevalmistusmaaksi, sen mainetta painoi käsitys halvasta ja ehkä heikosta laadusta. Eikä messuvenekään kiitosta kerännyt korkeasta viimeistelyn tasosta.

Tietty määrä rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta siis vaadittiin veneen ostajalta. Nyt, 12 vuotta myöhemmin, tarjoutui tilaisuus päästä kokeilemaan purtta ja kysymään sen tuomista kokemuksista.

Ensimmäinen katse ulkoapäin huomaa kylkien lievän samentumisen. Tumma sininen on toki vaativa väri pitää kiiltävänä, mutta ehkä gelcoat ei myöskään ole ollut parasta saatavilla ollutta lajia. Kannella vaikutelma on parempi, avotilan ja parraslistan tiikit ovat harmaantuneet, mutta eivät sen enempää rispaantuneet kuin ikään nähden voi odottaa. Helat, kuomu, puomipeite ja muut säälle alttiit osat vaikuttavat asiallisilta.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

X