Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Huusela seuraavaksi kisaamaan Atlantille

Ari Huuselan kunnianhimoinen projekti kohti seuraavaa Vendée Globe –kilpailua jatkuu. Toukokuussa on vuorossa kauden ensimmäinen kierros Atlantilla.

18.04.2019

KirjoittajaKari Wilén

IMOCA Globe Series –kilpailusarjan ensimmäinen tapahtuma tänä vuonna on La Bermudes 1000, joka starttaa Ranskan Douarnenezista toukokuun 8. päivänä. Se on nimestään huolimatta 2000 mpk:aa pitkä yksinpurjehduskilpailu, jossa kierretään Fastnetin majakkasaari Irlannin rannikon ulkopuolella ja Azorit, jonka jälkeen suunnataan maaliin Brestiin. Radan kiertosuunta päätetään vasta startin alla kun sääennusteet viikoksi on saatu.

Mukaan IMOCA 60 –luokkaan on ilmoittautunut Huuselan lisäksi 17 purjehtijaa. Seitsemän heistä osallistuu ensimmäiseen yksinpurjehduskilpailuun nimenomaan IMOCA-veneellä. Näistä kaksi on vuokrannut itselleen foileilla varustetut veneet. Ensimmäistä venettä odotellaan maaliin jo 15. toukokuuta ja palkintojenjako on kolme päivää myöhemmin.

IMOCA 60 –veneiden lisäksi monirunkoluokka Multi50 ja pienempi Class40 –luokka.

IMOCA-luokan osanottajien joukossa ei ole montaa yksinpurjehduksen aivan terävimpään kärkeen kuuluvaa kipparia, kuten Alex Thomson, Francois Gabart tai Armel Le Cleach. Mutta laajaa valtamerikokemusta edustavat kuitenkin sellaiset ammattipurjehtijat kuin Samantha ”Sam” Davies, Boris Herrmann ja Yannick Bestaven. Useat tuntemattomammat yksinpurjehtijat pyrkivät tämän kilpailusarjan kautta keräämään mahdollisimman monta mailia ”varastoon”, koska niiden perusteella seuraavaan Vendée Globe –kilpailuun valitaan osanottajat, mikäli ilmoittautuneita vaatimukset täyttäviä on yli 30.

Arilla on pullat hyvin uunissa, koska hän purjehti maaliin viime syksyn Route du Rhum –kilpailussa. Vene on ollut huollettavana Englannissa ja kippari on Facebookin mukaan sukkuloinut Kaukoidän, Lapin ja Katajanokan uima-altaan väliä.

X