Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Huusela, Lehtinen ja Bask yhdessä Suursaari Raceen

04.06.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Ari HuuselaKaikki artikkelit

Olympiapurjehtijat Lauri Lehtinen ja Kalle Bask lähtevät ensi viikonloppuna Ari Huuselan gastiksi Suursaari Raceen.

Lentokapteeni ja yksinpurjehtija Huusela pääsee testaamaan valtameriyksinpurjehdukseen suunniteltua s/y Arielia (Pogo 40) ensimmäistä kertaa kisaolosuhteissa. Pogo 40 purjehtii avoimessa luokassa ilman tasoituslukua.

– Nyt haetaan parasta mahdollista venevauhtia ja koetetaan ottaa kaikki irti vallitsevista olosuhteista. Pogo 40:lle olisi eduksi avotuulivoittoinen kilpailu. Vene kun on suunniteltu surffaamaan, sanoo Ari Huusela.

Suurille vesille

Baskin ja Lehtisen valtti on myötätuulipurjehdustaidot. Vuosia yhdessä purjehtinut Lontoon olympiaregatassa kisannut kaksikko hakee lähinnä kokemusta uudesta, avomeripurjehdukseen tarkoitetusta venetyypistä.

– Kun katsotaan hieman pidemmällä tähtäimellä, niin tulevaisuuden tavoittena meillä on päästä mukaan Extreme Sailing Seriesiin ja sitä silmällä pitäen Arilta voi saada kullanarvoisia vinkkejä. Arilla kun on kokemusta vähän enemmän noista suuremmista vesistä, toteaa Lauri Lehtinen.

Ensi vuonna taas yksin Atlantin yli

Ari Huusela on aloittanut valmistautumisen uuteen vaativaan seikkailuun, kolmanteen yksinpurjehduskilpailuunsa Atlantin yli. Reitti kulkee Saint Malosta Ranskasta Karibian Guadeloupeen marraskuussa 2014.

Lisätietoja

Lähde ja kuva: Ari Huusela

X