Tilaa
Uutiset

Helsingissä karsitaan naisten match racen EM-paikoista 13.-15.5.

14.05.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Jukka Partinen

Helsingin Hernesaaressa järjestetään viikonloppuna 13.-15.5. naisten match racingin karsintakilpailu, jossa purjehditaan pääsystä kesän avoimiin EM-kisoihin. Kaikkiaan kahdeksan venekuntaa tavoittelee kolmea jaossa olevaa paikkaa Helsingin heinäkuiseen EM-tapahtumaan.

Kaikki purjehtijat kilpailevat toisiaan vastaan. Mukana on Silja Lehtinen tiimeineen, jolla on jo osallistumisoikeus 29.6.-15.7. pidettäviin EM-kilpailuihin. Lehtisen tiimin ei siis tarvitse päästä kolmen joukkoon viikonloppuna.

Koska EM-kisat ovat avoimet myös Euroopan ulkopuolisille osallistujille, nähdään match racingin eli paripurjehduksen karsinnassakin edustajia eri puolilta maailmaa. Joukossa on olympialaisiin tähtääviä purjehtijoita lajin huippumaista Yhdysvaltoja lukuun ottamatta

Naisten match racingissa on etukäteen jaettu yhdeksän EM-paikkaa suoraan ranking-pisteiden perusteella. Nämä paikat on täytetty pelkästään eurooppalaisilla purjehtijoilla, mutta kolme jäljellä olevaa voivat mennä mille maille tahansa.

Perjantaina Helsingissä puhaltanut raju itätuuli esti suunniteltujen kilpailujen läpivientiä. EM-karsinnoissa saatiin vain kaksi kolmen parin kierrosta vietyä läpi ennen kuin järjestäjien oli pakko keskeyttää purjehdukset. Harmajalla puuskat kiihtyivät jo yli 16 m/s:iin ja tuulen tempoileva puuskittaisuus tuotti vaikeuksia ja kalusto-ongelmia purjehtijoille ja kilpailun järjestäjille.

Suomalaiskolmikko Silja Lehtinen – Silja Kanerva – Mikaela Wulff ehtivät voittaa kaksi purjehdusta ennen kuin käsky kävi suunnata veneen keula HSS:n satamaan. Voitot irtosivat ennakkoon selvästi heikommista Venäjän (Lotsmanova) ja Slovenian (Dekleva) joukkueista. Sekä Silja Lehtinen että Mikaela Wulff purjehtivat flunssaisina ja heille ylimääräinen lepo tuli sopivaan paikkaan.

Kisoja jatketaan heti kun olosuhteet sallivat – lauantaille ennustetaan edelleen kovaa tuulta.

Yleisö pystyy seuraamaan kisaa Hernesaaren rannalta.

Open Europeans Helsinki 2011 -nimisessä EM-purjehduksessa kilpaillaan yhteensä kahdeksassa olympialuokassa. Avoimia EM-kisoja varten Hernesaareen rakennetaan myöhemmin keväällä alue ravintoloineen ja oheistapahtumineen.

Open Europeansiin odotetaan noin tuhatta urheilijaa yli 50 maasta. Suomalaisista mukana ovat Lehtisen lisäksi muun muassa Sari Multala, Lauri Lehtinen ja Kalle Bask.

Lisätietoja

 

Lue myös nämä

X