Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Uutiset

Helsingin venemessut uudistuu

21.12.2017

KirjoittajaTomi Peurakoski

KuvaajaOtavamedia

Kiinnostus kalastukseen lisääntyy vuosi vuodelta, ja se näkyy selvästi ensi helmikuun Helsingin Vene 18 Båt -messuilla. Pääosassa ovat edelleen veneet, mutta kalastajille on tarjolla muun muassa uusi kalastusallas, jossa esitellään kalastusveneiden tekniikkaa ja veneistä kalastamista. Myös kalastusohjelmaa on huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin.

Venemessuilla esitellään uusia veneitä kaikissa kokoluokissa. Omat alueensa on myös puuveneille ja mahonkiveneille. Messuilla valitaan myös ensi vuonna Messujen veneet kolmessa eri luokassa: matka-, retki- ja avomoottoriveneissä. Valinnan tekee venelehtien toimittajista koostuva raati.

Vene 18 Båt -messujen sisäänpääsykäytäntöjä on hiukan muutettu viime kerrasta. Tapahtuman ensimmäinen perjantai 9.2. ei enää ole ammattilaispäivä vaan kaikki pääsevät avajaispäivänä messuille. Näin saadaan yksi lisäpäivä esimerkiksi venekauppoja suunnitteleville.

Matkailukohteet nostetaan ensi vuonna entistä näyttävämmin esille. Vierasvenesatamien ja veneilykohteiden lisäksi uudistetulla matkailualueella esitellään aktiivilomia.

Venemessut järjestetään ensi helmikuussa 49. kertaa. Vuonna 2018 venemessut tuo esille John Nurmisen Säätiön toimintaa nostamalla messujen teemaksi ”Puhdas Itämeri”.

Tänä vuonna messuille osallistui 323 yritystä ja siellä vieraili yli 71 000 veneilystä kiinnostunutta. Tapahtuma on Pohjois-Euroopan suurin venealan tapahtuma.

 

X