Tilaa
Uutiset

Helsingin Vartiosaaren ja Laajasalon välille sähkölautta

Vartiosaaren ja Laajasalon välillä alkaa tiistaista 16. kesäkuuta lähtien kulkea Helsingin saariston ensimmäinen sähköllä toimiva yhteyslauttakokeilu.

16.06.2020

KirjoittajaSatu Björn

KuvaajaMente Marine

Lautta kulkee Reposalmella 23. elokuuta asti joka viikko tiistaista sunnuntaihin klo 9.00-19.00. Lautalle mahtuu kerralla kuusi matkustajaa, eikä lautalla ole aikataulua, vaan se toimii kutsupalveluna Callboats-mobiilisovelluksella. Eli puhelimeen tai muuhun mobiililaitteeseen ladataan sovellus, jolla lautta kutsutaan paikalle. Lauttamatkan hinta yhteen suuntaan on 7−17-vuotiailta yhden euron ja aikuisilta kaksi euroa.

Vesimatka Vartiosaaresta Laajasaloon Reposalmen poikki on noin 150 metriä. Sähköllä toimiva katettu katamaraanilautta kulkee täysillä akuilla liki koko päivän ajan, mutta lyhyitä lataustaukoja saattaa tulla myös päivällä, varsinkin jos liikenne on vilkasta.

Myös palvelut Vartiosaaressa kehittyvät tänä kesänä. Saareen on tulossa esimerkiksi uusi merkitty ulkoilureitti, opastauluja ja käymälöitä.

Callboats

Tämän kesän ajan liikennöivä lauttayhteys on Helsingin ensimmäinen sähkölauttakokeilu, mutta visioissa on saada Helsingin ja pääkaupunkiseudun vesiliikenteeseen lähivuosina useita vastaavia sähköllä toimivia lauttoja, jotka liikkuisivat reiteillään jopa autonomisesti, eli ilman kuljettajaa. Tulevana kesänä Reposalmella kuitenkin seilataan sähkölautalla kapteenin johdolla.

Lisätiedot Helsingin kaupunki

Lue myös nämä

X