Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Helsingin poliisin uusi vene Ville 1 voi toimia myös öljyntorjunta- ja pelastustehtävissä

13.10.2017

Kirjoittajaja kuva Tomi Peurakoski

Helsingin poliisilaitos on saanut käyttöönsä uuden, tehokkaan ja käytännöllisen poliisiveneen. Uusi Ville 1 korvaa jo käytöstä poistetun vanhan veneen, jolla oli sama nimi.

Kewatec AluBoat Oy:n valmistama vene pitää sisällään tuhannen hevosvoiman Caterpillarin moottorin. Vene kulkee eteenpäin vesisuihkupropulsiolla ja saavuttaa noin 45 solmun nopeuden. Ville 1:n kokonaispituus on 11,90 metriä ja leveys 3,40 metriä. Vene tuli maksamaan noin 750 000 euroa.

Vanhaan Villeen verrattuna uudessa veneessä hytti on siirretty paapuurin puolelle, jolloin toiselle laidalle jää enemmän tilaa liikkua. Hytin uusi sijoitus mahdollisti leveämmän ja tilavamman hytin. Hytti on myös eristetty rungosta, jonka ansiosta melu sisätiloissa on yllättävän vaimea.

Takakansi on tilava ja edessä olevan rampin voi laskea vesirajaan, jolloin esimerkiksi ihmisen pelastaminen vedestä käy helposti. Uudella merimaijalla on myös öljyntorjuntavalmius. ”Ville 1 täyttää D-luokan öljyntorjuntaveneen vaatimukset. Takakannelle mahtuu ottamaan kevyemmän luokan öljyntorjuntavarustehäkin, ja 12 henkilöä voidaan tarvittaessa viedä nopeasti onnettomuuspaikalle”, kertoo ylikonstaapeli Jarmo Niininen.

Dieseliä mahtuu tankkiin 900 litraa, jolla alus kulkee noin 300 meripeninkulmaa reilun 30 solmun vauhdilla.

© Tomi Peurakoski

 

 

X