Tilaa
Uutiset

Helsingin Halkolaiturin toimintaa kehitetään

10.06.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Hgin Halkolaituri 20100611

Helsingin kaupungin vuonna 1994 perinnepurjelaivojen kotisatamaksi osoittama Halkolaituri saatiin peruskunnostettua viime syksynä kaksi vuotta kestäneen ja yli neljä miljoonaa euroa maksaneen remontin myötä. Avajaispuheessa apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen totesi peruskunnostuksen olleen vasta ensi vaiheen Halkolaiturin kehitystyössä ja haastoi kaikki osapuolet mukaan laiturin kehityshankkeisiin.

Helsingin Purjelaivasatamayhdistys otti haasteen vastaan ja on innokkaasti rakentamassa Halkolaiturilla nuorten merenkulun koulutusta yhdessä Meripelastusseuran kanssa.

Perinnepurjelaivat tarvitsevat jatkuvasti uutta miehistöä, jotka hallitsevat purjelaivaosaamisen ja merenkulun taitojen lisäksi myös meripelastustaitoja.

– Emme osaa kuvitella parempaa yhteistyökumppania nuorten koulutustoimintaan kuin Meripelastusseura. Seuran uuden koulualuksen sijoittuminen Halkolaituriin on ensimmäinen näkyvä askel tässä yhteistyössä, toteaa Helsingin Purjelaivasatamayhdistyksen puheenjohtaja Erkki Wirta.

Suomen Meripelastusseura on valtakunnallinen meri- ja järvipelastusyhdistysten keskusjärjestö, jonka toiminta perustuu vapaaehtoisten meripelastajien pyyteettömään työhön. Vuosittain Meripelastusseuran yksiköiltä saa apua vesillämme yli kaksituhatta ihmistä ja tuhat alusta.

Helsingin Purjelaivasatamayhdistys ry on Helsingin perinnepurjealusten perustama yhdistys, jonka tarkoituksen on tarjota satamapaikkoja kulttuurihistoriallisesti arvokkaille purjealuksille, edistää niiden säilymistä ja vahvistaa perinteisen purjelaivakulttuurin ja -taitojen ylläpitoa ja koulutusta.

 

Lue myös nämä

X