Tilaa
Koepurjehdus

Koepurjehdus: Hanse 388 – Vaivatonta viihtymistä

Uusimmat Hanset pyrkivät poistamaan purjehduksesta haasteellisuuden. Suorittamisen sijaan elämykset haetaan helposta ja sujuvasta matkanteosta nauttimisesta, perheretkeilyn arjesta.

28.10.2018

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaMarjo Tynkkynen ja Pasi Nuutinen

Kun koepurjehduksessa tuuli jää kohtalaisen alareunalle, ei päällimmäiseksi nouse suorituskyvyn maksimin etsiminen. Se ei ole muutenkaan oleellisinta veneessä, jossa kaikki kertoo toisenlaisesta arvojärjestyksestä.

Hanse 388:n ergonomia, tilankäyttö ja varustelu viittaavat siihen, että tärkeintä on purjehduksen vaivattomuus kipparille ja oleskelun helppous matkustajille. Perusvarustelussa todellakin lähinnä matkustajille, mutta testiveneessä heistä ainakin osa, ainakin silloin tällöin, voi ilmoittautua myös manöövereihin osallistuvaksi miehistöksi. Lisävarusteisiin kuuluva, Hansen crossoveriksi nimittämä purje tuo kaksi vinssiä lisää avotilan laidoille, ja ne ovat ainoat säädöt, joihin ohjaaja itse ei yllä rattien takaa.

Crossover-purje, joka muistuttaa erehdyttävän paljon vanhaa tuttua Code 0:aa, on ehdottomasti hintansa (4 950 €) arvoinen hankinta. Niin paljon se tuo lisää mielekkyyttä purjehdukseen sivu- ja avotuulilla. Se vedetään ylös ennen lähtöä ja avataan sekä suljetaan rullalla. Pientä pyörrettä makkara tekee fokalle, mutta ei huvipurjehdusta haittaavasti.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X