Tilaa
Testit

Hallberg-Rassy 40C – Muhkeutta modernisti

Uusin Hallberg-Rassy on modernimpi tulkinta keskiavotilalla varustetusta vankasta matkapurresta, kuin sen ulkonäkö antaa ymmärtää ensinäkemällä. 

11.11.2020

Kirjoittajapasi nuutinen

KuvaajaNils Günther

Risteys perinteiden säilyttämisen ja uudistumisen välillä on erityisen mielenkiintoinen paikka veistämölle, jonka brändi on niin selkeä kuin Hallberg-Rassylla.

Sen purret ovat sekä imagoltaan että todellisuudessa ylellisyyteen asti laadukkaita sekä hyvin viimeisteltyjä pitkien matkojen ja mukavan asumisen veneitä. Niillä on vakaa ihailijakuntansa, joka myös purjehtii paljon. Vaikka he harvoin kisaavat, osaavat he kyllä verrata oman veneensä suorituskykyä muihin väylillä kohtaamiinsa.

Kehityksestä pitäisi siis saada poimittua parhaita puolia niin, että vauhdissa pysytään riittävän hyvin mukana, mutta melkein vanhahtavan arvokasta tunnelmaa ei lyödä säröille. Vaikea tehtävä, mutta onnistuessaan se asettaa veistämön herkulliseen asemaan. Tarkalleen samoilla markkinoilla ei ole kovin monta kilpailijaa.

Tavoite toteutuu uusimman mallin, Hallberg-Rassy 40 C:n kohdalla. Vene toimii laadun, asuttavuuden ja purjehduksen osalta hyvin. Sen ilme ja luonne ovat juuri sillä tavalla ominaislaatuiset, että HR-fani tuntee olonsa kotoisaksi ja kokee saavansa vastinetta huomattavalle sijoitukselleen. Uutta on paljon, mutta perustellusti ja tutulla tavalla tarjoiltuna.

Runko on kasvanut pari jalkaa, mutta vesilinjapituus enemmän, kun keula on vedetty pystyksi. Leveyttä on tullut lisää etenkin vesilinjaan, kun varalaidat ovat melkein suorat veneen puolivälin peränpuolelle saakka. Kansi jatkuu käytännössä suurimmalla leveydellä perään saakka, ja vaikka vesilinja siellä suippeneekin, se on entistä laakeampi ja kantavampi.

Keulakajuutassa on asiallisen kokoinen V-vuode, muuhun tasoon nähden pienehkö vaatekaappi ja runkoikkunoiden yläpuolelle sijoitetun hyllyt. Väljä toiletti paapuurin puolella sekä vastapäinen suuri kaapisto muodostavat välikön ennen salonkia.

Klaffipöydässä on suuret lehdet ja keskellä viinihylly. Paapuurissa on L-sohva, styyrpuuriin saa joko suoran sohvan tai kaksi nojatuolia. Jälkimmäinen on noussut suosituksi vaihtoehdoksi muissa isoissa Hallberg-Rassyissa, ilmeisesti lisäpedit salongissa eivät ole niissä kovin tärkeitä.

Lue esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 11/2020.

Lue myös nämä

X