Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Grand Soleil 72 – Nopeaa luksusta

16.08.2021

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Grand Soleilia kutsuttiin joskus Italian Swaniksi, vaikka veneiden koossa saapasmaan veistämö ei ole koskaan noussut Nautorin rinnalle. Eikä nouse vieläkään, vaikka se on tuomassa vesille toiseksi suurimman mallinsa ikinä.

Eleganssia uudessa Grand Soleil 72:ssa riittää ennakkopiirrosten mukaan. Taustatiedot taas kertovat, että ollakseen suuri luksusvene, siihen on panostettu myös kiitettävästi suorituskykyä.

Suunnittelija on Matteo Polli, mies Grand Soleilin viimeaikojen parhaiden kisatulosten taustalla. Linjoissa näkyy, miten modernit regattapurret piirretään menestyväksi. Terävä keula on pysty, vesilinja pitkä ja kevyillä tuulilla solakka, kunnes voimakkaasti levenevä varalaita alkaa kantaa venettä. Runko on varsin laakea jo kaukaa edestä ja uppoama on jaettu tasaisesti koko pituudelle.

Masto on tuotu kauas keulasta, jolloin isopurjeen profiilista tulee tehokkaan siipimäinen. Suureen keulakolmioon sijoittuu kryssillä suuri fokka, avotuulilla code0 ja genaakkeri. Kannessa on varaus staysail-harukselle.

Avotila on luksuskruiserille sopivasti kokonaan köysistä vapaa, kahdella pöydällä varustettu matkustamo, jonka sohvat levenevät aurinkotasoiksi. Niiden peränpuolella on ohjaamo ja järeät vinssit, joiden luona on myös oikeasti tilaa gastien tehokkaalle työskentelylle.

Julkistetussa pohjapiirroksessa on muhkea salonki ja vuodepaikkoja kuudelle matkustajalle sekä viiden hengen ammattimiehistölle. Grand Soleil 72 lähenee käytännössä semicustom-luokan pursia, joten asiakkaan muutostoiveita voi olettaa kuunneltavan tarkasti.

Lisätiedot Grand Soleil

X