Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Uutiset

Gran Turismoa purjehdukseen

15.07.2016

KirjoittajaSatu Björn

KuvaajaElan Yachts

Elan, joka viime vuosina on ryhtynyt luonnehtimaan mallistojaan pelkällä kirjaimella, on edennyt kahteen kirjaimeen – GT. Gran Turismo on perinteisesti symboloinut kepeää elämää ja vauhdikasta menoa. Siihen Elankin uutuudellaan tähtää.

Elanin mukaan uudessa GT-mallistossa yhdistyvät purjehdus elämänasenteena, vauhdikkuus, helppous ja rentous. Mallia on otettu suuremmista veneistä, mutta ominaisuudet on sovitettu 40-jalkaiseen runkoon.

Ensimmäisenä esitellään syksyn mittaan Elanin performance-malliston S5:een perustuva GT5. Uutuus on suunniteltu kahden hengen miehistöä ajatellen. Nostimet ja jalukset on vedetty ohjaajan ulottuville, minkä ansiosta avotilan etuosassa on helppo rentoutua niin haluttaessa. Ja tekemisen puutteen iskiessä aina voi ryhtyä grillaamaan ja kaivamaan kylmiä juomia avotilan pikku pentterissä.

Ulkotilojen helppouteen on kiinnitetty runsaasti huomiota. Uimataso on suuri ja kansi on tasainen, minkä ansiosta liikkuminen on helppoa ja turvallista.

Kannen alla suurin erikoisuus lienee salongin etuosaan sijoitettu pentteri, jolloin veneen tilavin kohta jää oleskeluun. Makuukajuuttoja on kaksi tai kolme, toiletteja yksi plus suihku tai kaksi.

Elan GT5 on varustettu kahdella peräsimellä, jotka tuovat lättäpohjaisen veneen ohjaukseen tehokkuutta luovilla ja suuntavakautta avotuulilla. T-mallisen kölin painopiste on alhaalla, toisaalta kölin pienen pinta-alan vastus on tavanomaista vähäisempi.

 

X