Tilaa
Jutut

Golden Globe Race: Tapio Lehtinen etenee tasaisesti maalia kohti

Muutaman viimeisen vuorokauden aikana Tapio Lehtinen on Asteriallaan kulkenut yli neljän solmun nopeudella kohti pohjoista. Arvioitu saapumisaika maaliin Les Sables d’Olonneen on toukokuun 20. päivän paikkeilla.

13.04.2019

KirjoittajaKari Wilén

Tapio Lehtinen ei kuitenkaan ehdi Golden Globe –kilpailun palkintojenjakotapahtumaan, joka on viikonloppuna 19.-22. huhtikuuta. Jokin aika sitten suomalaiskippari viestittikin kilpailujärjestäjälle Don McIntyrelle, ettei häntä tarvitse jäädä odottamaan Ranskaan, kyllä hän omin voimin pääsee rantautumaan päätesatamaan. Don lupasi kuitenkin olla paikalla ja varmasti Suomestakin lähtee iso joukko vastaanottajia Les Sables d’Olonneen.

Asteria purjehtii styyrpuurin halsseilla koillispasaatissa pohjoisluoteista suuntaa. Tuulta näyttää riittävän moneksi päiväksi, mutta luoviminen hanhenkaulalastissa on sitkeää. Vuorokausietapit ovat olleet 60-70 mpk:n luokkaa. Mutta trackeri mittaa matkaa suoraan kohti maalia, joten todellisuudessa Asteria on edennyt pitempiä vuorokausimatkoja.

Tapio on kuitenkin hyvällä tuulella kun vene kulkee vakaasti eteenpäin ja hän viljelee teekkarihuumoria radioliikennettä seuraavan porukan kanssa. Hän sanoo myös odottavansa eduskuntavaalien tulosta mielenkiinnolla.

Kippari on myös pitkin matkaa ollut huolestunut siitä, että lukeminen uhkaa loppua. Mutta kun hän keskiviikkona tutki muonatilannetta veneen keulaosassa löysi hän kaksi Joseph Conradin kirjaa, jossa on yhteensä yli tuhat sivua luettavaa. Tapio naureskeli, ettei nyt tarvitse turvautua sekstanttikirjojen tai puhelinluettelon lukemiseen, jossa jälkimmäisessä varsinkin on paljon henkilöitä, mutta yksinkertainen juoni.

Lue myös nämä

X