Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Golden Globe Race: Radiopimennossa pitkään olleella Tapio Lehtisellä kaikki hyvin

Pian 160 päivää yksin maailman ympäri purjehtinut Tapio Lehtinen kertoo kaiken olevan hyvin. Itsenäisyyspäiväksi oli varattuna kaksi purkkia Marskin lempiruokaa Vorschmackia.

08.12.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

Golden Globe Race -kisassa maailmaa yksin kiertävä suomalaispurjehtija Tapio Lehtinen on jälleen saanut yhteyden suomalaisiin radioamatööreihin ja päivittänyt kuulumisiaan. Pian 160 päivää  purjehtinut Lehtinen kertoo kaiken olevan hyvin.

Tuuli on viimein kääntynyt ja etäisyys Uudesta-Seelannista kasvaa päivä päivältä.

Radioamatöörit eivät saaneet Lehtiseen yhteyttä 26. marraskuuta jälkeen ennen kuin 3. joulukuuta. Tuolloin Lehtinen kertoi, että hänelle kuuluu hyvää. Tuulta ja aaltoja kuulemma piisasi.

Kilpailun sääntömuutoksen takia GGR-LiveTracker-seurantasivuilta ei saa enää välittää kilpailijoille heidän koordinaattejaan. Sekstantti tulee siis tarpeeseen!

Suomalaiset radioamatöörit ohjeistivat Lehtistä myös HF-aikamerkkiasemien kuuntelussa, jos yhteydenpito ei jonain päivänä onnistu.

5. joulukuuta radioamatöörit ja Lehtinen olivat jälleen yhteydessä. Lehtinen kertoi jälleen, että hänelle kuuluu hyvää, mitä nyt keli oli yhä tuulinen ja aallokko sen mukaista.

Lehtisen mukaan allokko oli yhä 5. joulukuuta niin voimakasta, ettei hän pystynyt tarkistamaan keulapiikin vuotovesitilannetta.

”Menee tyynemmässä kelissä vähemmän kylkiluita poikki”, mies veisteli.

Kun tilanne sallii ja tuuli tyyntyy, Lehtinen aikoo yhä päästä eroon veneensä kulkua haittaavista hanhenkauloista. Hän aikoo myös vertailla matkassa olevien kolmen sekstanttin näyttämät ja kalibroida ne.

Lehtinen ylitti vuorokausivyöhykkeen 5. joulukuuta, joten itsenäisyyspäivän sijaan hän saikin viettää kaksi joulukuun viidettä. Itsenäisyyspäivää varten varattuna oli kuitenkin kaksi purkkia Marskin lempiruokaa Vorschmackia. Radioamatöörien kanssa Lehtinen sopi, että poikkeustilanteessa merten keskellä Marskin ryyppy voidaan korvata jaloviinalla.

X