Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Garmin osti Navionicsin

Hankinnan ansiosta Garminia käyttävät suomalaiset saavat järvialueista entistä parempia karttoja.

19.12.2017

KirjoittajaTomi Peurakoski

KuvaajaOtavamedia

Garmin ilmoitti lokakuun lopulla ostaneensa elektronisten veneilykarttojen valmistajan Navionicsin. Suomalaisille Garminin Bluechart-karttojen käyttäjille hankinnalla on Garminin site managerin Matti Hällforsin mukaan vain positiivisia vaikutuksia.

”Kun saadaan päivitys siihen malliin, että Navionicsin kartat pystyvät lukemaan Bluechartia, eli ne näyttävät Garminin kartoilta, tulemme saamaan koko Skandinaviaan huomattavasti laajemman sisäalueen peiton. Se tarkoittaa lähinnä järvialueita. Edelleenkin järvialueilla on heikkoja kohtia, eli ne tulevat nyt Navionicsin avulla paikattua”, Hällfors sanoo.

Navionicsin kartat ja Bluechart-kartat pysyvät jatkossakin erillisinä. Garmin ei aio vaihtaa nyt käytettäviä karttojaan Navionicsiin. Ainoastaan uusi karttatieto siirtyy Navionicsilta Garminille. Bluechart-kartat näyttävät vastedeskin samoilta kuin nyt.

”Tämä ei ole uutta meille, meillä on esimerkiksi autolaitteissa ollut Heren kartat, mikä oli ennen Nokia. Mekin ollaan ostettu ja konvertoitu ne Garminiksi. Ennen kilpailijat ovat ostaneet karttansa Navionicsilta, mutta nyt he ostavat Garminilta, ja ne tulevat heidän näköisillä karttapohjilla. Garmin tulee käyttämään tätä uutta karttapohjaa siltä osin kuin se on parempaa kuin nykyinen, kun puhutaan globaalisti.”

Tiettävästi muutkin elektroniikkavalmistajat olivat olleet kiinnostuneita Navionicsin ostamisesta, mutta Garmin vei kilpahuudannassa voiton. Kauppasummaa ei ole julkistettu. ”Kuluttajaa ajatellen on aivan sama, kuka sen omistaa. Ehkä yksittäisiä sisäpiiriläisiä saattaa tämä kauppa risoa, mutta en voi kuvitella, että siitä tulee isoa kinaa. Eivät he tähänkään saakka ole karttapohjaa omistaneet”, Hällfors kertoo.

”Navionicsin kartat myydään edelleenkin erillisten kanavien kautta eri versioina, esimerkiksi plussana tai Goldina. Ne säilyvät ennallaan.”, Hällfors sanoo.

 

X