Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Galia 620 DC

03.05.2007

KirjoittajaVenelehti

galia620dc

 

Puolalainen Galia 620 DC on hyvä esimerkki siitä, miten yksinkertaiset ratkaisut ovat usein käytännössä erinomaisen toimivia.

Veneen hinta-laatusuhde on kohdallaan, eikä suorituskyvystäkään ole pahaa sanottavaa.

Galia 620 DC:n moottorisuositus on ilahduttavan laaja, 90-175 hevosvoimaa. Koeajossa perään oli istutettu Johnsonin 115-hevosvoimainen nelitahtikone, mutta tätä nykyä Mc’Sea tekee Galioista pakettitarjouksia lähinnä Suzukin ja Yamahan koneilla. Koeajon perusteella on helppo uskoa, ettei edes 90-hevosvoimainen kone ole välttämättä tälle veneelle alisuorittaja: kuorman määrään täytyy tosin jo kiinnittää huomiota, eikä vesihiihtäjä ponkaise enää perässä liukuun sekunnin kymmenesosissa. Johnsonilla gps näytti veneen huippunopeudeksi tasan 31 solmun lukemaa. Polttoainetta kului 1,2 litraa meripeninkulmaa kohti.

Liukuun 620 DC nousee nätisti, kun kone kiertää reilut 3 000 kierrosta minuutissa. Ajossa Galia ei aiheuta suuria tunnekuohuja suuntaan tai toiseen. Venettä voi käskyttää normaalissa aallokossa ilman pelkoa epäjohdonmukaisesta käytöksestä.

Yksi Galian parhaita puolia on peräpenkki, josta saa helposti viriteltyä hulppean auringonottotason. Periaatteessa patjoilla voi myös yöpyä. Keulakabiiniin kuljetaan ison pleksioven kautta. Sisätilat ovat poikkeuksellisen onnistuneet. Sisään suorastaan tulvii valoa kattoluukusta, sivuikkunoista ja tummennetun liukuoven kautta. Tilaa on hyvin kahden aikuiselle, eikä pää osu kattoon patjoilla istuessa.

Yleisesti ottaen Galian pieni daycruiser tarjoaa kokoluokassaan keskinkertaista paremman kokonaisuuden. Vene on erinomainen vaihtoehto niille, joita kiinnostaa enemmän veneen hyvä hinta-laatusuhde kuin veistämön tuotemerkin globaali markkina-arvo.

Tekniset tiedot

Pituus 6,24 m
Leveys 2,53 m
Paino n. 980 kg
Kantavuus 6 henkeä
CE-luokitus C (rannikko)
Moottorisuositus 90-175 hv
Hinta 19 270 euroa
Valmistaja PPHU Galeon, Puola
www.galeon.pl
Maahantuoja Mc’Sea
Espoo
puh. (09) 809 4446
www.mcsea.fi

Teksti ja kuva: Heikki Juuri-Oja

Tiivistelmä Vene-lehden 5/2007 jutusta
X