Tilaa
Uutiset

Fountaine-Pajot 51 – Aidosti erilainen

16.06.2021

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

On aina ilo nähdä venemalli, joka todella poikkeaa vanhoista kaavoista. Etenkin, kun tuoreet näkemykset ovat ilmeisiä parannuksia toimivuudelle. Niin on laita Fountaine-Pajot 51:ssä, johon ranskalaisveistämö ja suunnittelutoimisto Berret-Racoupeau ovat onnistuneet ujuttamaan niin monta pientä uudistusta, että kokonaisuus poikkeaa huomattavasti matkakattien valtalinjoista.

Ylhäällä flybridgen päällä valtava oleskelutila jakautuu perän puolella olevaan U-sohvaryhmään ja keskellä eteen työntyvään aurinkopatjastoon. Mastolle on kapeat kulkureitit, muuten kantta peittävät aurinkopaneelit, joilla veistämö sanoo viisinkertaistavansa sähköntuoton.

Ohjaamo on totutusti välitasolla ja sinne on keskitetty kaikki veneen hallinta. Avotilakin on perinteiseen tapaan jaettu suureen pöytäryhmään ja kahteen sivusohvaan, mutta sen yhdistämisessä salonkiin on otettu uusi askel: pentterin kalustus on käännetty pitkittäin ja jaettu kahteen linjastoon, joiden välistä on suora yhteys avotilaan. Lasiseinät saa nyt entistä avoimemmaksi ja salonki-avotilan käytännössä yhdeksi tilaksi. Sisällä suuri sohvaryhmä sijoittuu styyrpuurin puolelle.

Sivurunkoihin on käynnit sekä salongin etuosasta että suoraan avotilasta. Jälkimmäistä hyödyntää etenkin Double Master -versio, jossa molempien runkojen perästä puoliväliin ulottuvat sviittimäiset omistajakajuutat. Keulakajuutat ovat nekin silti suuria, sillä niiden parivuoteet ovat poikittain, hyödyntäen yläosistaan voimakkaasti leveneviä runkoja.

Tavanomaisempia järjestely on myös tarjolla eri kokoisille purjehtijajoukoille. Charterkäyttöä ajatellen FP51 voidaan varustaa jopa kuudella kajuutalla, joilla kaikilla on oma toilettinsa.

Lisätiedot Fountaine-Pajot

Lue myös nämä

X