Tilaa
Uutiset

Formula 4 -veneiden MM-sarjan avaus Kotkassa oli suomalaisjuhlaa

Tuukka Lehtonen on viikonlopun jälkeen F4-sarjan keulilla 37 pisteellä, kun ajettavana on enää Italian kaksoisosakilpailu.

14.08.2019

KirjoittajaJukka Hiiro

Suomalaiskuljettajat olivat kotivesillään hurjassa vedossa, kun Kotkassa ajettiin viikonloppuna Formula 4 -luokan MM-sarjan ensimmäiset osakilpailut.

Odotukset olivat suomalaiskuljettajilla korkealla ennen kotikisaa, mutta viikonlopusta tuli odotettuakin suurempi menestys, tiedottaa Suomen Purjehdus ja Veneily eli SPV.

Lauantaina ajetussa ensimmäisessä osakilpailussa voiton otti Latvian Nikita Lijcs, mutta Tuukka Lehtonen oli hienosti toinen ja Alexander Lindholm kolmas. Lauantaina kuudesta nopeimmasta kuljettajasta peräti viisi oli suomalaisia.

Lehtonen ajoi viime kaudella MM-pronssia ja EM-hopeaa. Lauantain kakkostilaan hän oli tyytyväinen, SPV kertoo.

”Aika-ajoissa tyyni keli vähän yllätti ja jäin neljänneksi, koska potkuri ei täysin sopinut niihin olosuhteisiin. Lähdössä oli myös pientä ohjelmaa ja olin pahimmillaan viides. Siihen nähden toinen sija tuntuu todella hyvältä”, Lehtonen sanoi.

Sunnuntaina Lehtosella olikin sitten revanssin aika: Paalupaikka ja osakilpailun voitto.

”Lähtö pieneen vastatuuleen sujui hyvin ja sain pidettyä piikkipaikan. Loppukilpailu sujui kontrolloidusti. Todella hyvä päivä”, Lehtonen iloitsi.

Lehtonen on viikonlopun jälkeen F4-sarjan keulilla 37 pisteellä, kun ajettavana on enää Italian kaksoisosakilpailu. Kakkosena sarjassa on Alexander Lindholm (30) ja kolmantena Nikita Lijcs (29).

GT30-rataveneluokan MM-kilpailut

Lue myös nämä

X