Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Koepurjehdus

First 35 – Haastetta perhepurjehtijalle

Vauhti on trendikästä eikä lomapurjehtijakaan halua jäädä muiden jalkoihin. First 35:ssa suorituskyky on etusijalla unohtamatta kuitenkaan perheen tarpeita.

30.03.2011

Kirjoittajakari wilén

Kuvaajatimo utter

First 35 on vene, joka tarjoaa hyvän asuttavuuden lisäksi erinomaisen purjehduselämyksen edulliseen kokonaishintaan. Vene on tehty sporttisesta purjehduksesta pitävälle miehistölle, joka matkapurjehduksen ohella osallistuu myös kilpailuihin.

Vene on urheilullinen. Vakiona on korkea osatakila ja 2,2 metriä syvä T-köli, jonka evä on valurautaa ja bulbi terästä. Syvä T-köli ei ole mielestäni paras vaihtoehto Suomen saaristoon, sisävesistä puhumattakaan. Koepurjehtimamme vene on Imatralla ja omistaja onkin valinnut siihen fiksusti matalamman, mutta raskaamman L-kölin, vaikka joutui maksamaan siitä pienen lisähinnan.

Ensisilmäyksellä First 35 näyttää hyvin uudenaikaiselta. Keula on pysty ja istuinkaukalo perästä irrotettavaa poikkipalkkia lukuun ottamatta avoin. Runkomuoto on sopusuhtainen, eikä vene ole yltäkylläisen leveä perästä. Muoto enteilee tasapainoista purjehdusta ja kohtuullisen edullista mittalukua. Useimmat mittasäännöt nimittäin rankaisevat leveästä ja laakeasta perästä.

Vaaleaa puuta sisällä

Asumistilat ovat selkeät, käytännölliset, valoisat ja hyvin tuuletetut. Neljä henkeä nukkuu väljästi ilman salongin sohviakin.

Pari kilpailullista erikoisuutta Firstissä kuitenkin on. Klaffipöytä laskeutuu alas ja taakse lähes sohvien istuinten tasolle. Tarkoitus on helpottaa sisällä säilytettävien pitkien purjepussien käsittelyä kilpailujen aikana. Samasta syystä keulakajuuttaan on kaksi ovea. Ratkaisu vaikutti toimivalta. Siitä tuskin on haittaa lomapurjehduksellakaan.

Seisomakorkeus on riittävä sekä salongissa että makuukajuuttojen eteisissä. Keula¬kajuuttaan mahtuu hyvin kaksi aikuista yöpymään ja heille on riittävästi vaatekaappeja. Myös peräkajuutan parivuode on väljä ja kajuutan eteisessä mahtuu hyvin pukeutumaan.

Tekniset tiedot

Pituus 10,66 m
Vesilinja 9,33 m
Leveys 3,64 m
Syväys 1,80 m
Uppouma 6 060 kg
Painolasti 2 010 kg
Isopurje 41,5 m&³2;
Fokka 31,0 m&³2;
Spinaakkeri 103,0 m&³2;
Maston korkeus 17,3 m
Apumoottori Yanmar 3YM30
Hinta vakiovarustein 122 385 euroa
Suunnittelija Farr Yacht Design
Valmistaja Beneteau, Ranska

Lue koepurjehdus kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 4/2011.

Lue myös nämä

X