Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Finnjollat nähdään viimeistä kertaa olympialaisissa Tokiossa

Kahden hengen kölivene syrjäyttänee Finnjollat Pariisiin olympialaisista vuonna 2024.

06.11.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

World Sailingin vuosikokouksessa päätettiin, että Helsingin olympialaisista 1952 asti kesäkisoissa ollut Finnjolla ei ole enää mukana vuonna 2024 Pariisissa järjestettävissä olympialaisissa. Tokion olympialaisissa vuonna 2020 Finnjollilla vielä kisataan.

” Olemme saavuttaneet luokassa paljon menestystä ja meillä on maajoukkueessa kaksi Finnjolla-purjehtijaa, joten tämä on kannaltamme toki harmittavaa”, Sailing Team Finlandin päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo Suomen Purjehdus ja Veneily seuran välittämässä tiedotteessa.

Finnjollien tilalla nähdään näillä näkymin kahden hengen sekamiehistöllä purjehdittava avomeren kölivene.

”Kölivene tuo varmasti ihan hyvän lisän olympialuokkiin. Tässä vaiheessa on kuitenkin ihan auki, miten suuret kustannukset köliveneen olympiaprojekti tuo mukanaan. Aika näyttää”, Wilenius sanoo.

Suomalaisista Finnjollissa on menestynyt muiden muassa maajoukkueessa purjehtiva Tapio Nirkko, jonka paras saavutus on EM-hopea vuodelta 2009. Lisäksi Nirkko on edustanut Suomea Pekingin, Lontoon ja Rion olympialaisissa. Maajoukkueen toinen Finnjolla-purjehtija on alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden viime vuonna voittanut Oskari Muhonen. Lisäksi maajoukkueen niin sanotuissa haastajissa Finnjollalla purjehtii Mikael Hyryläinen.

Päätös Finnjollien syrjäyttämisestä tehtiin World Sailingin vuosikokouksessa varhain maanantaina äänestyksen jälkeen. Virallinen päätös tehtäneen lopullisesti myöhemmin sen jälkeen, kun muun muassa eri maiden olympiainstanssit ovat ensin käsitelleet sitä tahoillaan.

X