Jutut

F1-veneet palaavat tauon jälkeen Intiaan – Seliö ja Roms hakevat yhä revanssiaan

Mad-Croc Baba Racingin suomalaiskuskit Sami Seliö ja Filip Roms hakevat Intiasta revanssia läpi alkukauden vaivanneiden ongelmien jälkeen.

16.11.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

F1-veneet kilpailevat vuosien tauon jälkeen Intiassa viikonloppuna. Mad-Croc Baba Racingin suomalaiskuskit Sami Seliö ja Filip Roms hakevat Intiasta revanssia läpi alkukauden vaivanneiden ongelmien jälkeen.

Kisakaupunkina toimii Amaravathi, joka on tunnetaan ikivanhana temppelikaupunkina. Kilparata on rakennettu Krishna-joelle ja se on pituudeltaan 2 125 metriä.

Radalla on viisi kääntöpoijua, mutta toisin kuin yleensä, jokaiselta poijulta käännytään tällä kertaa vasemmalle. Intiassa on kilpailtu viimeksi vuonna 2004. Tuolloin kisakaupunkina toimi Mumbai ja Seliö sijoittui neljänneksi.

Nyt Seliö toivoo ehjää viikonloppua.

”Niin paljon kauteemme on mahtunut epäonnea, että eihän tämä ole enää tottakaan”, Seliö toteaa tiedotteessa.

Filip Roms puolestaan muistuttaa, että vaikka suurimmat vaikeudet ovat tiimin osalta selvitetty, tulee kaikki pikkuasiatkin tehdä jatkossa oikein, jotta menestystä saavutetaan.

”Ehjä kisaviikonloppu ja MM-pisteille. Se on ykköstavoitteemme Intiassa”, Roms toteaa.

F1-veneiden vapaat harjoitukset alkavat perjantaina kello 12. Lauantaina samaan aikaan on aika-ajot, ja osakilpailu puolestaan starttaa sunnuntaina kello 12.30.

Lauantain aika-ajot sekä sunnuntain kisa näkyy ilmaiseksi suorana lähetyksenä Viafree-nettitelevisiossa osoitteessa www.viafree.fi.
Ennen Intian osakilpailua on ajettu neljä kisaa seitsemästä ja MM-sarjaa johtaa Emiraattien Thani Al Qemzi (54). Toisena on ruotsalainen Erik Stark (53) ja kolmantena Yhdysvaltojen Shaun Torrente (52).

Seliö on sijalla 11. (7) ja Roms sijalla 18 (0).

X