Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

F1: Torrente voittoon, suomalaiset pisteittä

Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliön ja Filip Romsin MM-avaus Portugalissa päättyi moottoriongelmiin.

20.05.2018

KirjoittajaMarko Mäkinen

Aamun warm-upissa moottoririkon kokenut Sami Seliö ei päässyt starttaamaan lainkaan kilpailuun, ja Filip Roms sai ajettua MM-avauksen yhdeksän ensimmäistä kierrosta.

Portugalin GP:n voittoon ajoi Arabiemiraatteja edustava yhdysvaltalaiskuljettaja Shaun Torrente.

Mad-Croc Baba Racingin moottoreista vastaava belgialainen Nico Van Akelyen ja kokenut australialaismekaanikko Paul Kirkby tekivät kaikkensa selvittääkseen moottoriongelmien alkuperän, mutta syytä polttoaineseoksen ennenaikaiseen syttymiseen ei löytynyt.

”Harmittaa on lievä ilmaisu. Kaikkemme tehtiin, mutta emme löytäneet emmekä edes tiedä syytä moottoririkkoihin. Kolme moottoria minulta hajalle. Järkyttävä määrä. Tavarat lastataan täältä Lontooseen, mutta moottorit matkaavat Belgiaan tarkempiin tutkimuksiin. Neljän viikon kuluttua otetaan Lontoossa uusi yritys”, Seliö totesi pettyneenä.

Kilpailuun startannut Roms pääsi ajamaan vain kaksi kierrosta, kun viikonlopulta tutut ongelmat uusiutuivat.

”Kaksi ensimmäistä kierrosta ajoin kaasu pohjassa, jonka jälkeen moottorilämmöt nousivat nopeasti. Ajoin muutaman kierroksen puolikaasulla ennen kuin tulin radalta pois. Ei ollut järkeä jatkaa ja hajoittaa tiimin neljättä moottoria totaalisesti”, kertoi Roms.

X