F1: Ongelmat jatkuivat Ranskassa – molemmat suomalaiskuskit keskeyttivät

Vahvasti aloittaneelle Abu Dhabi -tallille Ranskassa kolmoisvoitto.

01.07.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

Mad-Croc Baba Racingin väreissä kisaavien suomalaisten F1-venekuljettajien Sami Seliön ja Filip Romsin epäonni jatkui Ranskan Evianissa sunnuntaina käydyssä osakilpailussa. Roms starttasi lähtöpaikalta 12, mutta keskeytti seitsemännellä kierroksella veneen kaaduttua. Hän oli näin lopulta sijalla 17.

Vaikka kaksinkertainen maailmanmestari Seliö oli aika-ajoissa sijalla 16, kisaan hän lähti viimeisenä paikalta 19. Tähän syynä oli mitä ilmeisimmin lauantain aika-ajoissa hajonnut moottori ja sen muassaan tuomat ongelmat. Toisin kuin Seliö ennen kisaa toivoi, moottoriongelmat eivät selvästikään ole ohi, sillä hänkin joutui keskeyttämään kisan jo kuudennella kierroksella osuttuaan poijuun.

”Moottori ei vetänyt kunnolla. Meiltä puuttuu ylärekisteristä tuhat kierrosta ja koneen veto oli taas tahmeaa. Radan puolivälissä aalto heitti veneeni päin poijua, josta seuraa aina yhden kierroksen rangaistus. Päätin keskeyttää, sillä kisan jatkamisessa ei olisi rangaistuksen jälkeen ollut mitään järkeä. Nyt moottori jäi ehjäksi ja pääsemme tutkimaan sen”, Seliö toteaa kisan jälkeen toimitetussa tiedotteessa.

Lähtöpaikastaan Seliö nousi yhden pykälän sijoittuen kisassa sijalle 18., sillä sijalta 17. kisaan lähtenyt saksalaiskuljettaja Simone Bianca Schuff ei saanut ajettua itse kilpailussa yhtään täyttä kierrosta.

Voittoon ajoi Abu Dhabi –tallin ruotsalaiskuski Erik Stark, toiseksi paikallisväriä niin ikään Abu Dhabilla edustava Thani Al Qemzi, ja kolmanneksi myöskin Abu Dhabia edustava yhdysvaltalaiskuski Shaun Torrente.

Jutussa tarkennettu 1.7. kello 19.15 Seliön ja Romsin keskeyttämisen syitä.