Tilaa
Uutiset

F1 MM Shenzhen: MM-osakilpailu hirmumyrsky Megin reitillä

22.10.2010

KirjoittajaKiti Westerback

 Schenzhen

F1-veneiden MM-osakilpailu Kiinan Shenzhenissä on suurta tuhoa tehneen hirmumyrsky Megin reitillä.

Sami Seliö ja hänen Mad-Croc F1 -tiiminsä jännittää nyt Kiinassa olosuhteiden kehittymistä.

Jos Megi, Tyynenmeren kaakkoisen alueen voimakkain myrsky pariin vuosikymmeneen, uhkaa pyyhkiä mantereelle saavuttuaan Shenzhenin yli, kilpailu peruutetaan.

– Nyt vähän kyllä aidosti jännittää. Täällä sitä ollaan, eikä ole oikein selvää käsitystä, mitä on tapahtumassa ja koska. Kamalaa tuhoahan Megi on saanut aikaan Filippiineillä ja sen ennustetaan iskevän Kiinan rannikolle ja Hongkongiin lauantaina, ehkä jo perjantaina. Tunnelma on hyvin jännittynyt, ehkä vähän pelokaskin. Teemme päätöksen kilpailun peruuttamisesta hyvin pian. Kukaan ei vapaaehtoisesti halua olla hirmumyrskyn silmässä, Seliö kertoo.

Päätös kisan kohtalosta tehdään ensi yönä Suomen aika, ellei sääennuste kehity parempaan suuntaan.

Tällä hetkellä toimintasuunnitelmaan kuuluu, että kaikki tiimit, toimitsijat ja muu henkilökunta ovat tunnin varoitusajalla valmiina kilpailuun, jos sääolot nopeasti muuttuvat paremmiksi.

– Olemme pyytäneet tiimejä laittamaan tavarat kontteihin. Siirrämme ne kauemmas mantereelle, jos hirmumyrsky nousee mereltä. Nyt on syytä olla hyvin varovainen, F1-sarjan promoottori Nicolo di San Germano sanoo.

Kiinassa on Megin tieltä evakuoitu jo satojatuhansia ihmisiä. Paikalliset viranomaiset ovat jakaneet hiekkasäkkejä kisa-alueelle ja kisan toimitsijat ovat siirtäneet venekontteja korkeammille paikoille tulvavaaran tieltä.

Shenzhenissä pitäisi ajaa kauden viides F1-osakilpailu. Seliö (35 pistettä) on sarjassa viidentenä heti Mad-Croc-tallitoveri Alex Carellan takana. Jay Price johtaa sarjaa (48p.).

Jos Shenzhenissä ei ajeta, seuraava osakilpailu on Qatarissa marraskuun alussa.

Lisätietoja: Sami SeliöUIM ja Foreca

Lähde: Sami Seliön tiedotus
Kuva: UIM/Idea Marketing/Vittorio Ubertone

 

Lue myös nämä

X