Uutiset

F1 MM Sharjah: Seliön tiimi taistelee MM-pronssista

15.12.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Marko Mäkinen

F1-veneiden MM-kausi huipentuu Sharjahissa Arabiemiraateissa 16.12.

Sami Seliön (kesk.) luotsaaman Mad-Croc F1 Teamin Davide Padovan (ITA, oik.) ja Youssef Al Rubayan (KUW, vas.) olivat hyvässä vireessä aika-ajossa Persianlahdella torstaina. Molemmat selvittivät tiensä aika-ajon viimeiseen osioon.

Padovan oli lopulta yhdeksäs ja Al Rubayan kymmenes. Paalupaikalle ajoi isäntämaan Ahmed Al Hameli 0,12 sekunnin erolla MM-sarjan kakkoseen Jay Priceen (QAT).

Mad-Croc-tiimillä oli toiveita paremmastakin aika-ajossa, mutta Padovanin voltti aika-ajon lopussa sekoitti tilanteen.

F1H2O/Paul Lakatos

– Padovan kellotti todella kovia väliaikoja. Viimeisessä mutkassa ensin vene pyörähti ja keulapiikki sukelsi sen verran, että vene meni nurin. Se oli huonoa tuuria, kertoi Seliö, joka seurasi edelleen toipilaana kisatapahtumia varikolta.

Padovanin veneeseen ei tullut juuri vaurioita. Vene saadaan yön aikana korjattua. Kuski itse selvisi säikähdyksellä. Koska veneeseen kuitenkin pitää vaihtaa moottori, saa Padovan lähtöruuturangaistuksen. Hän joutuu starttamaan perjantain kilpailuun viimeisestä lähtöpaikasta, kuten edellisessä Abu Dhabin osakilpailussakin.

– Hän oli kuitenkin yhdeksänneksi nopein, joten varmasti hän pystyy kisassa napsimaan sijoituksia, Seliö arveli.

Toista F1-kisaansa ajanut Youssef Al Rubayan oli aika-ajon kymmenes. Hänen aika-ajonsa vaikeutui teknisen ongelman takia.

– Hän ajaa tiimin varaveneellä, joka on alunperin tehty minun mittojeni mukaan. Hän on minua kevyempi, ja siksi meidän piti laittaa veneeseen lisäpainoja tasapainon parantamiseksi. Valitettavasti aika-ajon aikana yksi lisäpaino irtosi ohjaamossa, ja hajotti kaasupolkimen. Hän joutui jättämään kierroksen kesken. No, onneksi se tapahtui tänään eikä varsinaisessa GP-startissa, Seliö totesi.

Mad-Croc F1 Team puolustaa viimevuotista tiimien maailmanmestaruutta. Ennen viimeistä osakilpailua eroa kolmantena olevaan CTIC China Teamiin on yhdeksän pistettä.

Kilpailua voi seurata verkossa suorana F1H2O-sivuilla.

Urho tv -kanavan suora lähetys alkaa klo 14:00.

Lisätietoja

Lähde: Sami Seliön tiedotus
Kuvat: Marko Mäkinen ja F1H2O/Paul Lakatos

 

X