Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

F1 MM, Sharjah: Seliölle paalupaikka MM-finaaliin

06.12.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Marko Mäkinen 

Sami Seliö hallitsi Arabiemiraattien Sharjahissa ajettuja aika-ajoja selvästi, sillä lajin kaksinkertaisen maailmanmestarin molemmat kierrosajat aika-ajon kolmannessa osiossa olisivat riittäneet paalupaikkaan.

Seliö on viihtynyt Sharjahin Khaled-laguuniin rakennetulla radalla aina mainiosti, tästä osoituksena kaksi Sharjahista hankittua GP-voittoa. Huomiseen kilpailuun suomalaiskuljettaja starttaa voitto sekä MM-hopea mielessä. Paalupaikkansa Seliö omisti tänään syntymäpäiväänsä viettäneelle isälleen Niilo Seliölle.

– Paalupaikka on aina hieno juttu, ja kun sen saavutti Suomen itsenäisyyspäivänä sekä isäni syntymäpäivänä niin tunne on vieläkin komeampi. Mikäli huominen kisa ei jostain syystä tuo tulosta niin ei tässä synkkyyteen tarvitse vaipua. Olen tänä vuonna pystynyt Ukrainan GP-voiton sekä tämän paalupaikan myötä osoittamaan, että loukkaantumiseni jälkeen nopeuteni on edelleen tallella.

– Huomenna taistellaan MM-hopeasta tosissaan ja yritetään päättää kausi voittoon, Seliö suunnitteli aika-ajon jälkeen.

Sami Seliö on saavuttanut F1-urallaan kahdesti MM-hopeaa (2005 ja 2008) sekä kertaalleen MM-pronssia (2009). Seliö varmistaa huomenna uransa kolmannen MM-hopeamitalin, mikäli hän saavuttaa perjantain MM-osakilpailusta neljä MM-pistettä enemmän kuin aika-ajossa viidenneksi ajanut Ranskan Philippe Chiappe.

Kaksikon ohella MM-hopeaan omaa mahdollisuudet myös huomiseen kisaan neljännestä ruudusta starttaava Team Abu Dhabin Thani Al Qamzi, joka tosin on jo 13 pistettä Seliön perässä.

Roms liikkeelle ruudusta 16

F1-venehistorian nuorimman kuljettajan Mad-Croc F1 Teamin Filip Romsin (18) debyyttikauden viimeinen aika-ajo tuotti sijan 16. Roms lähti tavoittelemaan paikkaa kymmenen nopeimman joukossa, mutta tällä kertaa tie tyssäsi aika-ajon ensimmäiseen osioon.

– Yritin parantaa aikaani tosissani, mutta kun ei niin ei. Tällä kertaa minulla ei vain ollut eväitä ajaa korkeammalle.

Roms ajaa ennen huomista päätösosakilpailua MM-pisteissä 11:ntenä. Kauden viimeisessä MM-startissa Roms tavoittelee paikkaa kymmenen parhaan joukossa.

– Abu Dhabissa pystyin nousemaan viimeisestä ruudusta kymmenenneksi. Yhdeksäs sija huomisessa kisassa tietäisi loppupisteissä paikkaa kymmenen joukossa ja sitä lähdetään tavoittelemaan. Ei se helppoa tule olemaan, mutta kisa on aina kisa, jossa voi sattua mitä tahansa, Roms totesi aika-ajon jälkeen.

Kauden viimeinen MM-osakilpailu ajetaan perjantaina klo 14.00 Suomen aikaa.

Molempia tapahtumia voi seurata suorana osoitteessa www.f1h2o.com

Lisätietoja

MM-tilanne 5/6

1. Alex Carella
2. Philippe Chiappe
3. Sami Seliö
4. Ahmed Al Hameli
5. Thani Al Qamzi

79
57
53
50
40

  6. Francesco Cantando
7. Jonas Andersson
8. Stanislav Kurtsenovski
9. Youssef Al Rubayan
10. Shaun Torrente
11. Filip Roms
26
17
13
11
10
8

Lähde: Sami Seliön tiedotus
Kuva: Marko Mäkinen

X