Uutiset

F1 MM, Sharjah: Finaalissa dramatiikkaa

17.12.2011

KirjoittajaKiti Westerback

F1H2O/Paul Lakatos

F1-veneiden maailmanmestariksi kruunattiin dramaattisen kisan jälkeen Alex Carella, joka tällä kaudella ajoi Qatar Teamissä.

Entinen Mad-Croc F1-tiimin kuljettaja Carella ja MM-hopeaa saavuttanut tallikaveri Jay Price kolaroivat keskenään jo avauskierroksella, ja he joutuivat keskeyttämään. Piste-ero muihin oli kuitenkin niin suuri, että he ottivat kaksoisvoiton MM-pisteissä.

Italialaisesta Carellasta tuli 26-vuotiaana historian nuorin F1-maailmanmestari.

– Alexin mestaruus oli lajin imagolle hyvä. Saatiin alle 3-kymppinen mestari, Sami Seliö totesi.

Mad-Crocin kuljettajat Davide Padovan (ITA) ja Youssef Al Rubayan (KUW) olivat finaalissa 10:s ja 12;s. Molempien veneestä jouduttiin vaihtamaan moottori: seurauksena olivat viimeiset lähtöpaikat.

– Viikonloppu oli epäonninen. Vaikka olimme valmistautuneet hyvin, huono onni astui aina ratkaisevalla hetkellä esiin. Kumpikin otti siistin startin, ja se, että he nousivat noinkin ylös tällä ahtaalla radalla, oli hyvä suoritus. Täällä on vaikea ohittaa, Seliö mietti.

Takana vaikea kausi

Seliö ei Kiinan GP:ssä tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi kilpaillut itse kauden viimeisissä osakilpailuissa. Kaksinkertainen maailmanmestari arvioi kautensa yhdeksi uransa vaikeimmista.

– Tämän vaikeampaa oli vain aikoinaan, kun ajoin OMC:n tiimissä. Nyt ylsin vain kerran palkintokorokkeelle (Ukraina). Kilpailu on koventunut vuosi vuodelta. Nyt mukana on paljon kuljettajia, joilla on mahdollisuus ajaa voitosta. Lisäksi taas nähtiin, että numero 1 ei todellakaan ole onnennumeroni. Kun Guido Cappellini voitti mestaruuksiaan peräkkäin, hän ei koskaan halunnut ajaa numerolla 1, Seliö sanoi.

F1-kausi on nyt paketissa. Uusi kausi alkaa maaliskuussa Qatarissa.

– Lyhyen talvitauon aikana rakennamme uusi juttuja. Olemme oppineet tänä vuonna paljon. Mutta ihan seuraavaksi aion rentoutua joulun ajan perheen parissa. Lisäksi tapaan Suomessa lääkärini. Toipuminen on hyvässä vauhdissa, ja tutkimme vielä etenkin toista silmää, että koska se on palautunut normaaliksi. Yksi on kuitenkin varmaa. Ensi vuonna olemme kovempia ja valmiimpia mestaruustaistelua varten, Seliö totesi.

F1-luokan MM-osakilpailujen ohessa on ajettu F-4S-sarjaa. Filip Roms ajoi Sharjahin päätöskisassa kolmanneksi. Se oli Romsin kuudes palkintokorokesija tällä kaudella. Sarjan yhteispisteissä hän oli neljäs. Mestaruuden voitti britti Matthew Palfreyman.

F1, Sharjah 16.12.

MM-pisteet 2011

1. Ahmed Al Hameli UAE 37/37 krs 1. Alex Carella ITA 84
2. Thani Al Qamzi UAE + 3.30 s 2. Jay Price QAT 79
3. Philippe Chiappe FRA + 7.75 s 3. Thani Al Qamzi UAE 75
4. Francesco Cantando ITA + 17.36 s 4. Ahmed Al Hameli UAE 70
5. Shaun Torrente USA + 19.67 s 5. Philippe Chiappe FRA 47
6. Marit Stromoy NOR + 44.87 s 6. Francesco Cantando ITA 42
7. Duarte Benavente POR + 1 krs 7. Sami Seliö FIN 21
8. Rhys Coles AUS + 1 krs 8. Davide Padovan ITA 20
9. Jonas Andersson SWE + 1 krs 19. Youssef Al Rubayan KUW 2
10. Davide Padovan ITA + 2 krs
12. Youssef Al Rubayan KUW + 2 krs

Lisätietoja

Lähde: Sami Seliön tiedotus
Kuvat: Marko Mäkinen ja F1H2O/Paul Lakatos

 

X