Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

F1: MM-sarja alkaa Portugalissa

19.05.2018

KirjoittajaKiti Westerback

F1-veneiden MM-sarja käynnistyy Portimaossa Portugalissa aika-ajoilla illalla klo 20 Suomen aikaa. Silloin voit jännätä, miten korkealle Mad-Croc Baba Racingin kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö ja hänen 24-vuotias tallikaverinsa Filip Roms aika-ajoissa kirivät uudella ja uudenlaisella kalustolla.

Portugalissa 43-vuotias Seliö osallistuu uransa 150:nteen GP-osakilpailuun. Hän on Portugalin Duarte Benaventen (170 starttia) jälkeen sarjan toiseksi kokenein kuljettaja.

”Kauden alkua on jo innolla odotettu. Kalusto on ollut reilun kuukauden päivät Portugalissa ja valmistelut on tehty huolellisesti. Kauteen valmistavia töitä on kevään aikana tehty enemmän kuin koskaan. Voittoa lähdetään totta kai hakemaan”, Seliö lupaa.

Lajin turvasääntöjä uudistettiin tänä vuonna siten, että veneen ohjaamossa kuljettajan kypärän ja ohjaamon katon väliin pitää jäädä vähintään kymmenen sentin turvaväli.  Sen sijaan, että Filip Romsin viime kauden veneeseen olisi käytännössä rakennettu kokonaan uusi ohjaamo, hän kilpailee nyt Duarte Benaventen entisellä varaveneellä. Se on käytännössä samanlainen Baba, jolla Seliö viime vuonna sijoittui kovin epäonnisen kauden jälkeen MM-loppupisteissä kuudenneksi.

”Tämä nopea vene on seissyt Benaventen tallissa käytännössä ilman käyttöä hänen varaveneenään. Uusi Baba on yksi askel urallani eteenpäin. Odotukset ovat korkealla ja minimitavoitteeni on ajaa pisteille”, Roms toteaa. Viime vuonna Roms sijoittui MM-loppupisteissä 14:nneksi.

Suora ja maksuton lähetys aika-ajoista näkyy Viafree-nettitelevisiopalvelussa. Se toimii selaimella ja mobiililla (Apple ja Android) sekä neljännen sukupolven Apple TV:ssä.

Video: MM-kausi alkaa

X