Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

F1 MM, Liuzhou: Seliö palaa onnettomuuspaikalle

27.09.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Marko Mäkinen

MM-kalenteri vie Mad-Croc F1 Teamin Sami Seliön (oik.) seuraavaksi Kiinan Liuzhouhun, jossa hän viime vuonna joutui rajuun onnettomuuteen ja loukkaantui vakavasti.

Seliö starttaa F1-veneiden MM-sarjan kolmanneksi viimeiseen osakilpailuun yhteispisteiden toiselta sijalta.

– Onnettomuus ei ole vaikuttanut ajamiseeni siitä yksinkertaisesta syystä, että en muista tapahtuneesta yhtään mitään. Kiinaan ei siis hirvitä mennä. Aika näyttää, palautuuko ensi viikolla radalla ajaessani onnettomuudesta jotain muistikuvia, mutta en usko, että näin käy.

– Ympyrä sulkeutuu Kiinassa, ja loppukaudesta minulle on vain ennalta ajatellen hyviä kisoja jäljellä. Taso on tiukempi kuin koskaan, mutta mestaruudesta ajetaan ja siitä taistellaan, Seliö toteaa.

F1-veneiden MM-sarjaa yhdeksällä pisteellä johtava Abu Dhabin Ahmed Al Hameli joutuu jättämään Kiinan MM-osakilpailun väliin. Al Hameli toipuu Yhdysvalloissa leikkauksesta, jossa häneltä poistettiin kasvain.

– On valitettavaa, että näin kävi. Onneksi leikkaus onnistui, joten toivomme hänelle pikaista paranemista. Paikka laiturilla odottaa, Seliö viestitti kilpakumppanille.

Seliö samalla muistuttaa, ettei hölmöjä riskejä kannata enää tässä vaiheessa kautta ottaa.

– Kolmannen mestaruuden tavoittelu ei kestä nollatuloksia. Edellisen MM-osakilpailun Ukrainan GP:n voitto oli itseluottamuksen kannalta tärkeätä. Pidetään sama draivi päällä niin hyvä tulee, Seliö lupaa.

Roms kolmatta kertaa Kiinaan

Seliön tallikaveri Filip Roms (vas.) osallistuu kolmannen kerran Kiinan GP-osakilpailuun, mutta ensimmäistä kertaa F1-veneellä. Parin kuukauden tauon aikana Roms piti ajotuntumaa yllä muun muassa kyyditsemällä yhteistyökumppanien edustajia kaksipaikkaisella F1-veneellä Porvoossa.

Lajin MM-historian nuorimman F1-pilotin tavoite ei ole kauden edetessä muuttunut eikä tarkentunut.

– Pyrin parantamaan omaa ajoani kisa kisalta. Kiinan Liuzhoun GP-rata on pitkä ja nopea, joten virheisiin ei ole varaa. Ensisijainen tavoite on ajaa ehjä hyvä kisakokonaisuus. Ensimmäisenä pyrin tasaisuuteen ja virheettömyyteen, jonka jälkeen voimme vasta katsella sijoituksia, Roms muistuttaa.

Kisa ajetaan Kiinan kansallispäivän takia poikkeuksellisesti vasta ensi viikon tiistaina 2. lokakuuta. Vapaat harjoitukset ja aika-ajo ajetaan Liu-joen suistolla maanantaina.

Lisätietoja

MM-tilanne 3/6

1. Ahmed Al Hameli
2. Sami Selio
3. Alex Carella
4. Philippe Chiappe
5. Francesco Cantando
6. Shaun Torrente
7. Jonas Andersson
8. Thani Al Qamzi
9. Stanislav Kurtsenovski
10. Youssef Al Rubayan
11. Filip Roms

50
41
39
36
12
10
10
10
7
4
4

Lähde: Sami Seliön tiedotus
Kuva: Marko Mäkinen

X