Uutiset

F1 MM, Liuzhou: Seliö keskeytti – Roms MM-pisteille

02.10.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Vittorio Ubertone

Mad-Croc F1 Teamin Sami Seliö joutui keskeyttämään Kiina GP:n kierroksella 11 kolaroituaan Team Qatarin yhdysvaltalaiskuljettaja Shaun Torrenten kanssa.

Seliö ajoi kilpailussa toisena, kunnes turvaveneen takaa uusintalähdössä rynnistänyt Torrente ajoi päin Seliötä ja molemmat kuljettajat joutuivat keskeyttämään.

Kilpailun voittoon ajoi lajin hallitseva maailmanmestari Team Qatarin italialaiskuljettaja Alex Carella, joka samalla siirtyi myös MM-sarjan kärkeen.

Seliö iloinen Romsin puolesta

MM-pisteissä neljänneksi pudonnut Seliö oli keskeytykseensä ja etenkin tapaan, jolla se tapahtui, todella pettynyt.

– Samalle kaverille tuntuu nämä kaikki kolarit kasaantuvan. Tuli suoraan päin ja kisa oli siinä. Ottaahan se päähän. En kuitenkaan usko, että Team Qatar olisi minut yhteispelillä kisasta ja MM-pisteiltä kiilannut. Torrenten tyyli on vain tuollainen. On se käsittämätöntä, Seliö kirosi varikolle saavuttuaan.

Suomalaistiimin kohdalla koettiin myös ilonaiheita, kun lajin MM-historian nuorin F1-kuljettaja 18-vuotias Filip Roms ajoi Kiinan GP:ssa kahdeksanneksi.

– Hieno veto Filipiltä. Kun laitteet toimivat, hän ajaa heti MM-pisteille, Seliö kehui.

Myös Roms oli kisaansa tyytyväinen.

– Hienolta tuntui. Kisa sujui melkein suunnitelmien mukaisesti. Kolaroin Benaventen kanssa ja veneen ohjausraudat ovat jonkin verran solmussa, mutta maaliin päästiin ja MM-pisteille. Tavoite siis täyttyi, Roms iloitsi.

F1-veneiden MM-sarjassa on seuraavaksi kahden kuukauden tauko. Kauden kaksi viimeistä MM-osakilpailua ajetaan marras-joulukuun vaihteessa Arabiemiraattien Abu Dhabissa sekä Sharjahissa.

Lisätietoja

MM-tilanne 4/6

Alex Carella
Ahmed Al Hameli 
Philippe Chiappe 
Sami Seliö
Thani Al Qamzi
Francesco Cantando 
Youssef Al Rubayan 
Stanislav Kurtsenovski 
Shaun Torrente 
Jonas Andersson
Filip Roms

59
50
48
41
25
21
11
11
10
10
  7

Lähde: Sami Seliön tiedotus
Kuva: Vittorio Ubertone/F1H2O

X