Uutiset

F1 MM, Kazan: Seliö pyrkii kärkeen

22.06.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Sami Seliön tiedotus

F1-veneiden MM-sarja vierailee juhannusviikonloppuna Venäjän Kazanissa.

Mad-Croc F1 Teamin Sami Seliö avasi kauden kolmannella sijalla Qatarissa, ja tiimin kakkoskuski Filip Roms nousi MM-pisteille uransa ensimmäisessä F1-kilpailussa.

Odotukset alkavaan kilpailuun ovat korkealla.

– Kaikki on ok, ja hyvillä mielillä mennään. Enää ei ole jännitystäkään, että miten ajaminen sujuu. Ensimmäinen kisa jo osoitti, että vauhti on tallella, Seliö sanoo.

Kaikki sujunut suunnitellusti

F1-sarja vierailee Kazanissa nyt toista kertaa. Kilpailu ajetaan kaupungin keskustassa tekojärvellä.

– Puitteet ovat hienot. Rata on tiukka, eikä oikein tarjoa hyviä ohituspaikkoja. Aika-ajon ja lähdön merkitys on suuri, Mad-Croc F1 Teamin maailmanmestari tietää.

Seliö loukkaantui vaikeasti viime syksynä Kiinan osakilpailussa. Qatarin kisa varhain keväällä näytti, että menestysnälkä ja ajotaidot ovat kunnossa.

– Odotukset ovat korkealla, mutta mennään ihan maltillisesti eteenpäin. Pyritään kärjen tuntumaan ja palkintokorokkeelle. Olemme ajaneet vähän testiä Italiassa, ja kaikki sujui suunnitellusti, Seliö kertoo.

Romsillekin rata tuttu

Filip Roms kilpaili Kazanissa viime vuonna F-4S-luokassa. Hän nousi tuolloin toisessa startissa palkintokorokkeelle kolmanneksi. Nyt haasteet ovat kasvaneet. Kuninkuusluokkaan siirtymisen myötä tuli noin 400 hevosvoimaa lisää.

– Mennään kisa ja päivä kerrallaan. Ajotaukoa on aika paljon, joten nyt opetellaan uudestaan F1-veneen ajamista. Melkein alusta aloitetaan taas. Vähän tietysti jännittääkin. Tavoitteena on selvitä ehjänä maaliin ja saada täysi kokemus jokaisesta ajosessiosta. Saa nähdä mitä tämä kova tuuli aiheuttaa. Ainakin nyt tuulee rajusti, Roms kertoo.

Kazanin jälkeen kausi jatkuu heinäkuussa Ukrainan Kiovassa.

Aika-ajoa voi perjantaina alkaen klo 17 ja kisaa lauantaina klo 16 seurata livenä netissä

Lisätietoja

MM-tilanne 1/6

Ahmed Al Hameli
Philippe Chiappe 
Sami Selio 
Shaun Torrente 
Alex Carella 
Francesco Cantando 
Filip Roms 
Stanislav Kurtsenovski
Khalid Al Shamlan 
Valerio Lagiannella

20
15
12
  9
  7
  5
  4
  3
  2
  1 

X