Uutiset

F1 MM, Doha: Seliö hyvistä asemista kisaan

09.03.2012

KirjoittajaKiti Westerback

F1H2O

Sami Seliö palasi formula ykkösiin osoittaen olevansa aivan valmis taistelemaan voitosta viime syksyn vakavan loukkaantumisensa jälkeen.

Qatarin osakilpailun aika-ajoissa hän sijoittui upeasti kolmanneksi jääden paalupaikasta 59 sekunnin sadasosaa. Paalupaikan nappasi Team Abu Dhabin Ahmed Al Hameli ennen hallitsevaa maailmanmestaria Alex Carellaa. 

– Kyllä tyytyväinen pitää olla. Ei varmasti ollut ukko vielä 100-prosenttisessa kunnossa. Veneenkin säädöt otettiin ihan varman päälle. Olen erittäin tyytyväinen ja huojentunut. Vähän oli jännitystä vielä aamulla ilmassa. Tämä oli itsellenikin suuri helpotus, että minkäänlaisia pelkotiloja ei ajaessa ollut. Sanotaanko näin, että työpaikka säilyi, Seliö kommentoi.

Qatarissa Dohan miljoonankaupungin edustalla ajettava GP on olosuhteilteltaan haastava. Viime vuonna Seliö ajoi kisan paalulle, mutta joutui keskeyttämään kilpailussa.

– Aika-ajossa oli tänään aika kova keli. Tuuli kävi mantereelta, ja tuli puuskissa rannan pilvenpiirtäjien välistä. Kyllä siellä vähän pompittiin sinne tänne. Nyt on kyllä siinä mielessä hyvä lähteä kisaan, että starttipaikka on hyvä ja vauhti tuntui riittävän heti näin lähelle kärkeä, Seliö mietti.

Roms nousi 13:nneksi

Tallitoveri Romsin avaus lämmitti myös Seliötä. Uransa ensimmäisessä F1-osakilpailussa debytoinut Mad-Croc F1 Teamin Filip Roms oli aika-ajon 13:s.

– Uskomattoman duunin poika teki. Tiimi on todella tyytyväinen. Nyt voidaan olla hänestä ylpeitä. Näistä asetelmista on hyvä lähteä kisaan. Ehjä ajo vaan ja varmasti maaliin, Seliö kehui.

Kaksi kautta F1-sarjan ohessa F-4S-luokan kisoja kiertänyt Roms oli itsekin erittäin iloinen ensimmäisestä kuninkuusluokan kilpailupäivästään.

– Ajomäärän nähden olen oikein tyytyväinen. Omasta mielestäni meni ihan hyvin. Ei tässä oikein voi valittaakaan. Mitä enemmän on nyt päässyt ajamaan, sitä varmemmaksi ajaminen on tullut ja se näkyy myös kellossa, Roms sanoi.

Kilpailu alkaa lauantaina klo 14:45, jolloin pääsemme jännittämään Seliön ja Romsin puolesta suorassa verkkolähetyksessä

Lisätietoja

Kuva: F1H2O
Lähde: Sami Seliön tiedotus

 

X