Uutiset

F1 MM, Doha: Ilon päivä

10.03.2012

KirjoittajaKiti Westerback

F1H2O

Mad-Crocin F1-tiimillä oli huikea aloitus Sami Seliön noustessa palkintokorokkeelle ja Filip Romsin debytoidessa kahdeksantena.

Persianlahdella Qatarin Dohassa ajettu kisa oli vuosien 2007 ja 2010 maailmanmestari Seliölle ensimmäinen sitten viime syksyn loukkaantumisen. Paluu huipulle tapahtui siis vakuuttavasti. Roms puolestaan ajoi uransa ensimmäisen F1-kilpailun, ja sijoittui heti MM-pisteille.

Kisan voittoon ajoi paalulta lähtenyt Ahmed Al Hameli (UAE) ennen ranskalaista Philippe Chiappea. Seliö jäi voitosta vain runsaat kolme sekuntia.

– Tämä tuntuu pieneltä voitosta. Huikea fiilis. Olen todella tyytyväinen. Nyt todistin, että Seliön poika on taas valmiina taistelemaan voitoista ja mestaruuksista, Seliö totesi tyytyväisenä.

Roms ylitti kaikki odotukset

F1H2O

Kilpailun olosuhteet olivat rajut. Tuuli riepotteli veneitä, mutta Roms hallitsi olosuhteet kuin vanha konkari. Kahdeksas sija oli väkevä näyttö ajotaidoista.

– Hyvin meni. Olen ajanut F1-veneellä nyt kolme päivää, ja olen MM-pisteillä. Uskomaton juttu. Kun kisa alkoi, ja olin siellä muiden keskellä, niin siinä oli kyllä vähän pientä tärinää päällä, Roms sanoi.

– Odotin että F1-vene olisi ollut paljon vaikeampi. Nyt opin, että ei tämä mikään ylitsepääsemätön laite ole. Paljon on vielä opittavaa, eikä todellakaan tämä ajo ollut lähelläkään täydellistä. Opitaan jatkossa taas lisää, hän lisäsi.

Mad-Croc F1 Teamissa oltiin Romsin suoritukseen todella tyytyväisiä.

– Hän ylitti kaikki odotukset, korosti Seliö.

F1-veneiden yli 400-hevosvoimaiset moottorit hiljenevät kevään ajaksi, sillä kausi jatkuu vasta kesäkuussa Venäjän Kazanissa.

F1 MM-pisteet 1/8

1. Ahmed Al Hameli UAE Team Abu Dhabi 20
2. Philippe Chiappe FRA CTIC China Team 15
3. Sami Seliö FIN Mad Croc F1 Team 12
4. Shaun Torrente QAT Qatar Team 9
5. Alex Carella ITA Qatar Team 7
6. Francesco Cantando ITA Singha F1 Racing Team 5
7. Stanislav Kurtsenovsky RUS CTIC China Team 4
8. Filip Roms FIN Mac-Croc F1 Team 3
9. Khalid Al Shamlam QAT Qatar Team 2
10. Valerio Lagiannella ITA Singha F1 Racing Team 1

Lisätietoja

Kuva: F1H2O
Lähde: Sami Seliön tiedotus

 

X