Tilaa
Uutiset

F1 MM, Brasilia: Seliölle uran 20:s paalupaikka

01.06.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Marko Mäkinen

Sami Seliö starttaa Brasiliassa ajettavaan kauden ensimmäiseen F1-veneiden MM-osakilpailuun paalupaikalta.

Viereltä starttaavat Team Qatarin jenkkikuljettaja Shaun Torrente ja lajin hallitseva maailmanmestari Italian Alex Carella.

Seliö oli aika-ajossa ylivoimainen, sillä kolmanteen ja ratkaisevaan aika-ajo-osioon nopeimpana ja siten viimeisenä startannut Seliö kellotti koko viikonlopun kärkiajan heti ensimmäisellä kierroksella, kun koko muu viiden veneen kärkiryhmä ylsi parhaaseen aikaansa vasta toisella ja viimeisellä aika-ajokierroksella.

– Loistava fiilis. Kuski ja vene ovat pirun hyvässä iskussa. Tänään ei tarvinnut ihan viimeistä puristaa, vaikka silti kovaa mentiin. Tuntuu, että olen paremmassa kunnossa kuin koskaan, Seliö hymyili aika-ajon jälkeen.

Shaun Torrente tunnetaan F1-veneiden ”romaingrosjeanina”. Ajamastaan kymmenestä MM-osakilpailusta jenkkikuljettaja on keskeyttänyt kolaroinnin seurauksena neljästi ja hän huilasi törttöilynsä takia viime vuoden kaksi viimeistä MM-osakilpailua kilpailukiellossa.

– Toivotaan, että viime vuoden lopun kattanut kilpailukielto on jotain opettanut ja jenkki osaa pitää päänsä kylmänä. Tavoitteeni ei voi olla mikään muu kuin voitto, Seliö summaa.

Filip Roms starttaa kilpailuun 14:ntena.

Katso kisa suorana

Kauden ensimmäinen F1-veneiden MM-osakilpailu alkaa sunnuntaina klo 17. Sitä voi seurata suorana lähetyksenä sarjan virallisilla verkkosivuilla.

Lisätietoja

Lähde: Sami Seliön tiedotus
Kuva: Marko Mäkinen

Lue myös nämä

X