Uutiset

F1 MM Abu Dhabi: Mad-Croc aika-ajossa 7:s ja 13:s

08.12.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Marko Mäkinen

F1-veneiden MM-sarja jatkuu Abu Dhabissa, missä paalupaikan nappasi Qatar Teamin Alex Carella.

Hallitseva maailmanmestari Sami Seliö toipuu Kiinan osakilpailun onnettomuudestaan, eikä kilpaile kauden kahdessa viimeisessä osakilpailussa.

Seliön vetämän Mad-Croc F1 Teamin italialaiskuski Davide Padovan ajoi tänään aika-ajossa seitsemänneksi ja kuwaitilainen Youssef Al-Rubayan debytoi 13. lähtöruudukossa.

– Davide ajoi hyvin, mutta ehkä valitsimme hänelle liian pienen potkurin. Youssef ajoi vähällä kokemuksella todella hyvin. Hatunnoston arvoinen paikka. Harjoituksissa hänen venestään hajosi trimmi, ja siksi hän ajoi aika-ajossa melkein kylmiltään, Sami Seliö kertoi.

Seliö povaa kilpailusta mielenkiintoista ja tiukkaa. Maailmanmestaruus voi teoriassa ratketa jo perjantaina, mutta todennäköisesti vasta viikon kuluttua finaalissa Sharjahissa. MM-sarjaa johtaa Jay Price
(QAT) kahden pisteen erolla Carellaan.

Seliö on ensimmäistä kertaa varikon puolella F1-osakilpailussa sitten vuoden 2002.

– Mieli halajaa ajamaan ihan älyttömästi. Mutta on tämä toisaalta myös todella opettavaista. Nyt pystyy katsomaan miten tiimit toimivat ja mitä tiimeissä tehdään kisan aikana, Seliö sanoo.

Kilpailua voi seurata verkossa suorana F1H2O-sivuilla. Urho tv -kanavan suora lähetys alkaa klo 13:20.

Marko Mäkinen

Mad-Croc F1 Teamin mukana MM-osakilpailuja kiertävä Filip Roms ajaa F-4S-luokassa. Roms sijoittui tänään luokan ensimmäisessä Abu Dhabin osakilpailussa toiseksi. Samalla hän sivusi kauden parastaan: Roms on ollut kakkospaikalla kolme kertaa aiemminkin. Torstain kisalähdön voitti britti Matthew Palfreyman, joka myös johtaa sarjaa. Roms on neljäntenä.

– Harjoituksissa ja aika-ajossa oli vähän hakemista, että sai ajon osumaan. Kisassa otin hyvän lähdön ja nousin kolmanneksi, ja lopulta toiseksi. Ihan hyvä ajo, Roms totesi.

F-4S-luokan seuraava osakilpailu ajetaan perjantaina ennen F1-luokan GP-starttia.

Formula 1 -tilanne 5/7

1. Jay Price 67
2. Alex Carella 64
3. Thani Al Qamzi 55
4. Ahmed Al Hameli 35
5. Philippe Chiappe 35
6. Francesco Cantando 26
7. Sami Seliö 21

Lisätietoja

Lähde: F1H2O
Kuva: Marko Mäkinen

 

X