Uutiset

F1 MM, Abu Dhabi: Carelli voittoon, Al-Rubayan 9:s ja Roms 4:s

09.12.2011

KirjoittajaKiti Westerback

F1H2O/Paul Lakatos

Abu Dhabin GP-kilpailu tarjosi maailmanmestari Sami Seliön luotsaamalle Mad-Croc F1 Teamille kaksijakoisia tunnelmia.

Tiimin italialaiskuski Davide Padovan tavoitteli sijoitusta viiden joukkoon, mutta moottorivaihto pakotti Padovanin 17. lähtöruutuun. Moottorista löytyi aamun harjoituksissa ongelma, jota ei saatu ajoissa korjattua, ja moottori oli pakko vaihtaa.

– Totta kai se oli pettymys. Davide ajoi hyvin, ja hänellä olisi varmasti ollut mahdollisuus ajaa edellisen kisan kaltaisia tuloksia, jolloin hän oli neljäs, Seliö kertoi.

Padovan nousi pikkuhiljaa kilpailussa 11:nneksi, samalla kun Alex Carella painoi kärjessä karkuun. Padovanin perässä ajoi F1-debyyttinsä tehnyt Seliön sairauslomittaja Youssef Al-Rubayan. Pian Mad-Crocin kuskit olivat nousseet jo kärkikymmenikköön. Padovan joutui kuitenkin keskeyttämään teknisen vian vuoksi vain viisi kierrosta ennen kisan loppua.

Kuwaitilainen Al-Rabayan nousi lopulta yhdeksänneksi, ja saavutti uransa ensimmäisessä F1-kilpailussa heti MM-pisteitä.

Kilpailun voittoon ajoi Alex Carella, ja samalla hän nousi MM-sarjaan kärkeen ohi tallitoverinsa Jay Pricen.

– Oli varsin turhauttava fiilis, kun Padovan joutui keskeyttämään niin lähellä loppua. Al-Rubayanin kypsästä ajosta tiimi on erittäin tyytyväinen. Hänellä olisi ollut varaa ajaa kovempaa, mutta päätimme ottaa varman päälle. Hän oppi kilpailusta ja veneestä koko ajan, Seliö sanoi.

Seliö oli ensimmäistä kertaa varikolla GP-kisan aikana sitten vuoden 2002.

– Oli varsin kiehtovaa seurata kilpailutapahtumia varikolta. Näin miten kuskit ja tiimit reagoivat erilaisiin tilanteisiin. Minulla on nyt paljon muistiinpanoja, ja tulen käymään ne tarkkaan talven aikana läpi. Seuraavaksi keskitymme siihen, että voimme saavuttaa finaalikisassa tiimien MM-sarjan kolmannen sijan, Seliö totesi.

Roms neljäs

F-4S-luokan torstain kisassa kakkoseksi ajanut Filip Roms oli perjantain osakilpailussa 4:s. Abu Dhabin molemmat osakilpailut voitti britti Matthew Palfreyman. Hän myös johtaa sarjaa. Roms on 4:s.

F1- ja F-4S-sarjojen päätöskilpailu ajetaan 15.-16.12. Arabiemiraateissa Sharjahissa.

Formula 1 -tilanne 6/7

F-4S-tilanne 6/7

1. Alex Carella 84 1. Matthew Palfreyman 170
2. Jay Price 79 2. Angelica Sjöholm 161
3. Thani Al Qamzi 50 3. Khalid Al Shamlan 134
7. Sami Seliö 21 4. Filip Roms 114

Lisätietoja

Lähde: Mad-Croc F1 Teamin tiedotus ja F1H2O
Kuvat: F1H2O/Paul Lakatos ja Marko Mäkinen

 

X