Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Linkit

Esteetön veneily

28.09.2017

KirjoittajaVenelehti

www.tukilinja.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=254&Itemid=78
Tukilinja-verkkosivun juttu ”Purjehdus on aistien tiimityötä” vuodelta 2008 valottaa vammaispurjehdusta.

www.siu.fi/fin/lajit__luokittelu/purjehdus/toiminta
Suomen invalidien urheiluliiton (SIU) lajivalikoimaan kuuluu purjehdus. SIU vastaa lajin harrastustoiminnasta sekä kansallisista kilpailuista, kuten 2.4mR-luokan rankingkisoista ja Suomen mestaruuskisoista. SIU järjestää kerran vuodessa purjehduksen alkeiskurssin.

www.sklu.fi
Suomen kehitysvammaisten liikunta ja urheilu (SKLU) kehittää ja edistää kehitysvammaisten liikkumista sekä harrastus- että kilpatasolla. Special Olympics -järjestelmä tarjoaa kehitysvammaisille urheilijoille mahdollisuuden kilpailla kansallisesti ja kansainvälisesti. Melonta ja purjehdus ovat Special Olympics -lajeja. Kehitysvammainen urheilija voi toimia joko miehistön jäsenenä tai kipparina veneessä. SKLU järjestää myös retkipurjehdustapahtumia ja lajikokeiluja.

www.vene.handikappforbundet.fi
Skipper ry edistää vammaisten henkilöiden veneily- ja kalastusharrastusta järjestämällä vene- ja kalastusretkiä sekä merihenkisiä tilaisuuksia, jakamalla tietoa vammaisten erityistarpeista sekä pitämällä yhteyttä viranomaisiin. Seura toimii Finlands Svenska Handikappförbundetin virkistyskerhona. Seuralla on yli 50 yksityisjäsentä ja viisi järjestöjäsentä.

www.paralympia.fi
Suomen paralympiakomitean verkkosivulta löytyy tietoa huipputason kilpailutoiminnasta. Purjehdus on liikuntavammaisten ja heikkonäköisten urheilijoiden laji. Vammaisuusastetta ei huomioida, vaan kaikki kilpailevat samassa luokassa. Paralympialaisissa on kolme purjehdusluokkaa (2.4 mR, Scud 18 ja Sonar). Suora linkki purjehdukseen: www.paralympia.fi/index.php?id=37&kieli=1.

www.malike.fi
Malike tarjoaa toimintaa ja ohjausta virkistysliikunnan ja luonnossa liikkumisen haasteisiin. Malike vuokraa liikuntavälineitä ja opastaa niiden käytössä sekä auttaa kehittämään apuvälineitä tarpeiden mukaan. Suuresta välinevalikoimasta löytyy muun muassa kanootti ja kajakki sekä erikoistuoleja soutuveneeseen.

www.solia.info
Solia vuokraa, opastaa ja kehittää vammaisliikuntavälineitä. Kesäliikuntavälineet-otsikon alta löytyvät kajakit ja purjejollat.

www.soveli.fi
Soveltava Liikunta SoveLi ry edistää pitkäaikaissairaiden ja vammaisten mahdollisuuksia terveyttä edistävään liikuntaan ja aktiiviseen elämäntapaan.

www.personal.inet.fi/yritys/handiboat/index2.html
Handi Boat on kehittänyt Ekokat-veneen, johon on esteetön pääsy ja jota voi ohjata pyörätuolista. Veneessä on hydraulinen luiska, inva-wc, uimanostin, turvalattia, kalastusvarustus. Yritys järjestää kalastus- ja luontomatkoja Porvoon saaristoon.

www.tampereenpursiseura.fi
Tampereen Pursiseura järjestää säännöllisesti tapahtumia ja koulutusta, jota vetää vammaispurjehdusohjaaja Erkka Ikonen.

www.turunpursiseura.net
Turun pursiseura järjesti elokuussa 2009 kehitysvammaisille nuorille purjehduskurssin 606-kevytveneillä. Erityisnuorten koulutus- ja kilpailutoimintaa on tarkoitus jatkaa.

www.blindsailing.org
Kansainvälinen näkövammaisten purjehdusjärjestö, joka toimii sekä kilpa- että harrastustoiminnassa.

www.sailability.org
Kansainvälinen vapaaehtoisjärjestö, joka pyrkii tuomaan purjehduksen kaikkien ulottuville iästä, varallisuudesta tai kyvyistä riippumatta. Iso-Britanniassa Royal Yachting Associationin toimesta 1980-luvulla perustettu järjestö toimii seuraavissa maissa: Alankomaat, Ranska, Portugali, Kreikka, Iso-Britannia, Unkari, Australia, Uusi-Seelanti, Intia, Japani, Malesia, Filippiinit, Singapore, Timor ja Yhdysvallat.

www.sailing.org/disabled
Kansainvälisen vammaispurjehdusjärjestön IFDS:n sivusto, jossa muun muassa käytännön neuvoja, miten liikuntavammainen pääsee veneeseen sekä vinkkejä purjehdusharrastuksen aloittamiseen. Lisäksi kilpatoimintaa olympiatasolle saakka.

www.blindsailing.com
Sivusto kertoo ”virallisesti sokean” amerikkalaispariskunnan maailmanympäripurjehduksesta. Matka on edennyt USA:n länsirannikolta Australiaan.

 

Lähetä oma linkkivinkkisi

osoitteella kiti.westerback@otavamedia.fi (viestin aiheeksi ”Verkkovinkki”)

X