Tilaa
Uutiset

Espoon Venepalvelu laajentaa Kirkkonummelle

14.02.2011

KirjoittajaKiti Westerback

 Espoon Venepalvelu

Espoon Venepalvelu laajentaa toimintaansa Suomenojalta Kirkkonummen Strömsbyhyn. Uudenaikaisissa tiloissa tarjotaan tehokasta venepalvelua, niin ylläpitoa, korjauksia kuin rakemistamistakin.

Strömsbyn halli
talvisäilytykseen

Kantvikin viereen, Upinniementien varrelle nousee merenrannan tuntumaan uusi 1 800 m&³2; säilytyshalli. Hallin leveiden ovien korkeus on yhdeksän metriä, joten lämpimään halliin mahtuvat vaivatta jopa superjahdit massiivisine yläohjaamoineen ja purjeveneet pitkine köleineen.

Korkea lämmitettävä tila merkitsee Suomen oloissa kovaa lämmityslaskua. Espoon Venepalvelun hallissa ongelma on ratkaistu lattialämmityksellä, joka tuotetaan maalämmöllä.

Osakkeet halliin maksavat 805 e/m&³2;. Arvioitu yhtiövastike on noin 75 senttiä ja siihen sisältyy lämmitys, sähkö, jätemaksu sekä kiinteistön vakuutusmaksu ja kiinteistövero.

Toinen halli
venekorjauksille ja muille venepalveluille

Strömsbyn kehitysprojektin toisessa vaiheessa Espoon Venepalvelu rakennuttaa korjaamotoimintaan ja moottoriveneiden säilytykseen suunnitellun hallin. Kakkoshallissa säilytetään moottoriveneet päällekkäin hyllyissä. Lämmin pesu- ja huoltohalli on varustettu öljynerotuskaivolla. Pesuvesien keräämiseksi tilat on myös varustettu ympäristöviranomaisten hyväksymillä kaivoilla, jotta mikään veneistä irtoava jäte ei pääse tekemisiin luonnon kanssa.

Veneiden pintamaalaukset ja pohjien myrkkymaalaukset suoritetaan ruiskutuslaitteilla. Saman katon alta saa lujitemuovikorjaukset, puusisustukset, tiikkikannet ja varusteasennukset. Alihankintaverkoston avulla hoituvat myös venesähkötyöt ja moottorihuollot.

Uusi merellinen
alue

Viime vuonna Strömsbyn kauniille teollisuusalueelle meren tuntumaan valmistui veneiden säilytykseen Yacht Vault Oy:lle 1 500 neliön halli. Tämän vuoden suunnitelmissa on tarkoitus rakentaa toinen samanlainen halli lisää.

Pääkaupunkiseudun venesäilytystiloja on kaavoitettu ahkerasti muuhun käyttöön, joten veneilijät joutuvat etsimään uusia turvapaikkoja. Kirkkonummen aktiivinen ote palveluiden kehittämisessä ja työllisyyden parantamisessa alkaa saada tuloksia.

Ajomatka Strömsbyhyn paranee vuonna 2013, kun moottoritie Helsingistä Kirkkonummelle valmistuu.

Helsingin kaupunki omistaa Strömsbyn teollisuusalueeseen rajoittuvan ranta-alueen, jonka rakentaminen alkanee 2015-2016. Alueelle on suunnitteilla muun muassa 400-500 laituripaikkaa uudessa venesatamassa.

 

Lue myös nämä

X