Tilaa
Testit

Esittelyssä X-Yachtsin uuden sukupolven esikoinen X4³ MkII – Piilevää voimaa

X-Yachtsin uuden sukupolven esikoinen on paljain silmin katsoen lähes ennallaan, mutta mittanauha paljastaa, että muskelit ovat kasvaneet.

05.10.2022

Kirjoittajapasi Nuutinen

KuvaajaPasi Nuutinen, Kari Wilén

Selvitetään aluksi pieni termivyyhti. Syksyllä vesille laskettu X-Yachtsin uutukainen kulkee mainoksissa nimellä X4³ New. Vanha on jo poistunut tuotannosta. Koska muutaman vuoden päästä markkinoilla olisi sekä ”Old” että ”New” malleja myös käytettyinä, viralliseksi nimeksi vakiintunee piakkoin X4³ MkII eli toinen versio.

Silti kyseessä on kiistattomasti uusi pursi, ei vain kosmeettinen päivitys. Miksi siis ei kokonaan uutta nimeäkin?

Siksi, että runkopituus on lähes ennallaan, samoin sisustus. Ja ennen kaikkea kohdeasiakkaat, joille vanhan mallin hyvä maine kertoo paljon siitä, mitä uudelta veneeltä on lupa odottaa: reipasvauhtista matkapurjehdusta ja mukavaa asuttavuutta, edustuskelpoisella laatutasolla toteutettuna.

Mikään näistä ei ole joutunut tinkimisen kohteeksi, päinvastoin. Uudistuksessa on lisätty kaikkea vähän, joten MkII on käytännössä aivan eri vene.

Lue esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 10/2022.

Salongin sydän on edelleen U-sohva pöytineen. Sen kääntölehti on niin iso, että avattuna ruokailu sujuu myös styyrpuurin sohvalta käsin.

X4³ MkII

Hinta alk: 384 320 € (ALV 0%)

Runkopituus 12,67 m, vesilinja 11,33 m, leveys 3,99 m, syväys 2,20 m, uppouma 9 400 kg, kölipaino 3 700 kg, isopurje 55,0 m², genua (106%) 45,0 m², genaakkeri 160,0 m², moottori Yanmar 45 hv 33,5 kW, CE-luokka A.

Suunnittelu X-Yachts Design Team

Valmistaja X-Yachts

Valmistusmaa Tanska

Kahdella saalinkiparilla ja rodivanteilla tuettu, kannen läpimenevä alumiinimasto on 36 senttimetriä korkeampi kuin ennen.

 

Lue myös nämä

X