Tilaa
Uutiset

Esittelyssä veneuutuuksia meiltä ja maailmalta

03.10.2018

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaValmistaja

Jokapaikan päivävene Yamarin Cross 62 BR

Ensi kauden uutuuksista Yamarin on julkaissut alumiinirunkoiseen Cross-mallistoon tulevan 62 Bow Riderin. Vene on suunniteltu ennen kaikkea monikäyttöiseksi. Sen sanotaan sopivan niin yhteys- kuin huviveneeksikin.

Seitsemän hengen vene jaksaa suurimmalla suositellulla moottorilla (130 hv Yamaha, huippunopeus noin 38 solmua) hyvin vetää vesihiihtäjää. Tuulilasi ulottuu sivuilla pitkälle taakse antaen suojaa kuljettajan lisäksi matkustajille, jotka istuvat reiluksi mitoitetulla U-sohvalla. Siitä saa lisävarustepöydän avulla auringonottotason.

Myös keulassa on istuinpaikat. Tukevat kaiteet ja askelmat helpottavat rantautumista ja alumiiniturkki veneen puhtaanapitoa. Takana on kaksi ankkuriboksia, edessä yksi. Säilytystilaa on penkkien alla ja konsoleiden sisällä. Vakiona tulevat muun muassa apukuljettajan lukittava hansikaslokero, kannen sisälaitaan integroitu lepuutinteline ja kuomukotelo. Lisävarusteita ovat peräkuomu, avotilan pöytä ja vesihiihtokaari.

Lasihytillinen Fjord 44 Coupe

Fjord on nykyään keskittynyt ylellisiin päiväveneisiin. 36–52 jalan mallit ovat kanneltaan avoimia, vaikka keulassa asuintiloja onkin.

Tänä syksynä esitellään kuitenkin 44 Coupe, jossa salonki ja ohjaamo ovat kokonaan katettuja. Suojaa tosin ei haeta kurjalta keliltä, vaan auringonpaisteelta. Lähes koko hytti koostuu tummista lasipinnoista, jotka antavat varjoa ja joita saa avattua tuulen päästämiseksi sisälle. Sivukansille pääsee liukuovista, samoin perän avotilaan, joka yhdistyy silloin luontevasti salonkiin. Kattoluukku ja sivuikkunat avautuvat sähköisesti. Sisällä on yksi, muhkea kajuutta pesutiloineen.

11 tonnin painoista venettä liikuttavat Volvo Pentan IPS-vetolaitteet.

Uusien tuulien katamaraanit Privilege Signature ja Euphorie

Suurin purjekatamaraaneihin keskittynyt Privilege on nykyään osa saksalaista Hanse-konsernia. Syksyllä tehdas esittelee kaksi kokonaan uutta mallisarjaa: entistä suuremmat ja ylelliset pitkän matkan Signature-purjejahdit sekä moottorikatamaraanien Euphorie-sarjan.

Signaturet alkavat kahdella mallilla, 58- ja 51-jalkaisilla. Molempien muotokieli on sulavan modernia suunnittelijakaksikolta Marc Lombard/Franck Darnet. Erityistä huolta on kannettu sisä- ja ulkotilojen välisestä sujuvasta liikkumisesta samalla, kun mahdollisuus yksityisyyteen on haluttu taata.

Moottorijahti Euphorie 5 on sekin suuri, 50-jalkainen. Voimanlähteenä on 2 x 220 hv dieselit. Tilojen lisäksi ensisijalle on asetettu helppo käsiteltävyys yksin sekä riittävä toimintasäde suurten merien ylityksiä varten.

Lue myös nämä

X