Tilaa
Testit

Esittelyssä Terhi 480 Sport ja Silver Beaver − Mökkikansan kaksikko

Sekä Terhi 480 Sport että Silver Beaver ovat näppäriä pieniä moottoriveneitä mökin laituriin ja lähivesille.

07.09.2020

Kirjoittajaari inkinen

Kuvaajapasi nuutinen

Silver Beaver

Silver Beaver oli aikanaan 90-luvun alussa aloittaneen Silver-Veneet Oy:n kolmas malli heti Hawkin ja Foxin jälkeen. Paljon on kuitenkin Silver Beaverin osalta muuttunut siitä, kun ajoin ensimmäisen version varhain keväällä 1993. Neljän hengen sivupulpettivene oli 4,25 m pitkä ja tarjosi vain vähän suojaa roiskeilta ja tuulelta. Se oli kuitenkin aikansa lapsi ja sellaisena mainio mökkivene. Moottorisuositus ulottui 40 hevosvoimaan. Sen pahin kilpailija oli jo pitkän taipaleen tehnyt Buster RS.

Uusi Beaver edustaa tämän päivän kulmikasta muotoilua ja tarkoituksenmukaista huviveneilyä. Venetyyppinä se on bowrider, mikä nimenä on hieman oudosti jäänyt elämään suomalaiseen venekauppaan.

Beaverissä on kahden sivupulpetin välissä ovi, joka yllättävän tehokkaasti suojaa matkustajia viimalta. Kehyksetön tuulilasi on ehkä hieman matala tarjotakseen parhaan mahdollisen suojan. Ulkonäöllisesti se istuu hyvin veneen ja malliston linjaan. Käytännöllinen ratkaisu olisi ollut tuulilasin kahvana toimiva putkikehys.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X