Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Esittelyssä Swan 58 – Loistokkuutta risteilyyn

Luksusluokan asunto meren rannalla, miutta minkä meren? Swan 58 antaa vapauden vaihtaa valintaa aina, kun siltä tuntuu.

17.12.2021

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajaandreas lindlahr

Mitä ulkonäköön tulee, German Frers on epäilemättä piirtänyt jälleen mestariteoksen. Swan 58 on suuri pursi, johon modernin pystyt keula ja perä sekä leveänä taakse asti jatkuva runkomuoto antavat jykevän suoraviivaista ilmettä. Ohi purjehtiessaan vene onnistuu silti näyttämään lähes sirolta.

Omimmillaan Swan 58 on purjehduksessa, jonka englanninkielinen termi ”mediterranean cruising” ei oikeastaan rajaudu Välimerelle. Siinä vene on asunto ja tukikohta, jossa voidaan viettää viikkoja tai kuukausia. Joskus vaihdetaan aluetta pitkillä avomerietapeilla, mutta enimmäkseen päiväpurjehditaan viehkojen kylien, satamien ja laguunien välillä, joissa voidaan oleskella pitkään ja omavaraisesti.

Tässä käytössä Swanin sisätilojen ylellisyys ei ole pelkkää silmänruokaa vaan myös käytännöllistä järkevyyttä. Sillä ylelliset, elegantit ja avarat ne tilat ovat kaikissa väri-, materiaali- ja järjestelyvaihtoehdoissa.

Omistajasviitti on sijoitettu keulaan, mutta ei niin kauas, että rungon kapeneminen vielä leikkaisi mittaa kingsize-vuoteesta vasten etulaipiota. Siihen noustaan molemmilta laidoilta, joille on saatu mahtumaan hyvän kokoiset yöpöydät.

Salongin paapuurin laidalla on iso sohvaryhmä. Sen pöytä avautuu ensin kahdeksi lehdeksi, kääntyy ja avautuu vielä suuremmaksi jopa kymmenen hengen ruokailuun. Styyrpuurin laidan järjestelyssä on enemmän vaihtoehtoja, jotka muuttuvat kokonaisuutena aina peräkajuuttaa palvelevaan toilettiin asti: eri kokoisia ja eri suuntiin katsovia navigointipöytiä, suoria sohvia ja nojatuoleja viisi eri yhdistelmää sekä mahdollinen kahden kerrosvuoteen kajuutta.

Kaikki edellä kuvattu on järkevää, käytännöllistä ja hyvin perusteltua pitkään ja omavaraiseen asumiseen tarkoitetussa veneessä. Ylellisyydeksi se muuttuu vasta, kun toteutus, materiaalit ja viimeistely nostetaan premiumtasolle ja ylikin. Juuri se on keino, jolla on Nautor on luonut ja perustelee Swanien maineen.

Puutyö ylittää odotukset (kuten saattoi odottaakin). Väri- ja materiaalikokonaisuuksia on useita ja ne on suunnitellut sisustusarkkitehti Misa Poggi. Silti asiakkaiden toiveita huomioidaan hyvin pitkälle juuri sisustusta koskevissa asioissa. Veistämön ohjelmassa Swan 58 on sarjatuotantovene, ei täys- eikä edes puolikustomoitava, joten muutosten rajat tulevat vastaan lähinnä rakenteellisissa ja teknistä varustelua koskevissa asioissa.

Lue esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 12/2021.

Swan 58

Hinta alk. 1 980 000 € (ALV 0%)

Runkopituus 17,96 m, vesilinja 17,09 m, leveys 5,27 m, syväys 2,70 m, uppoama 24 700 kg, kölipaino 7 000 kg, purjeala luovilla 214,0 m², CE-luokka A
Suunnittelu German Frers Design, valmistaja ja myynti Nautor Oy, Pietarsaari, puh: 06 7601 111

X