Tilaa
Testit

Esittelyssä Sunbeam 32.1 – Toisinajattelija

Sunbeam 32.1 käänsi pursisuunnittelun marssijärjestyksen nurinpäin antaakseen isojen moottoriveneiden käyttäjille helpon tie ympäristöystävällisempään veneilytapaan.

15.02.2022

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajaandreas lindlahr pasi nuutinen

Yhtenä syynä siihen, että uusien purjeveneiden menekki ei ole pysynyt läheskään samassa vauhdissa moottoriveneiden kanssa, on pidetty jäykkyyttä uusiin veneilytapoihin suhtautumisessa. Moottoriveneissä on innolla ja yrityksellä kehitetty mallistoja matalan lähtökynnyksen päivä- ja viikonloppuveneilyyn. Kyllä päiväpursiakin on koko ajan ollut tarjolla, mutta huomattavasti vähemmän uutta ideoiden.

Itävaltalainen Sunbeam 32.1 lähestyy asiaa tulokulmalla, joka on purjeveneveistämölle poikkeuksellinen.

Ensin määriteltiin veneen käyttö hyvin tarkasti: lyhyitä retkiä, joissa viihtyisä oleskelu perillä satamissa ja poukamissa on vähintään yhtä tärkeää kuin itse matkanteko.

Sitten teetettiin tarkoitusta palveleva konsepti monia eri aloja osaavalla muotoilutoimistolla. Vasta kolmanneksi laitettiin perinteinen venesuunnittelija piirtämään varsinainen pursi melkein valmiin konseptin ympärille. Toki todellisuus on vuorovaikutteisempi, mutta juuri kaksi viimeistä vaihetta ovat tavallisesti hierarkialtaan päinvastaisessa järjestyksessä.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X