Tilaa
Testit

Esittelyssä Silver Puma BRz – Sopivan oloinen

Silver Puma on kauniin kesäpäivän vene. Se on ulkoisesti pieni ja ensiveneilijällekin houkuttavan hallittavan kokoinen, sisätiloiltaan se on kuitenkin yllättävän avara.

15.08.2021

KirjoittajaAri Inkinen

KuvaajaAnton Reenpää

Silver Puma BRz on eräällä tavalla sukunsa, Silverin lujitemuovimalliston, musta lammas. Ei siksi, että se olisi jotenkin pahatapainen, päinvastoin. Sen tavoissa ei ole mitään moitittavaa, mutta syntyperältään se poikkeaa Z-sarjan muista veneistä.

Silverin muut lujitemuoviveneet ovat peräisin norjalaisen Eker Designin pöydiltä, ja niiden pohja on ruotsalaisen Petestepin innovaatio. Siinä on käytetty tavanomaisesta poikkeavia nousulistoja, keulasta perään säteittäin kulkevia deflektoreita.

Puman suunnittelu sen sijaan on tapahtunut kokonaan Suomessa. Vaikka veneessä on pyritty säilyttämään norjalaisten näkemys, jo rungon erilaisuus tekee siitä poikkeusyksilön.

Puman pohja ei todellakaan ole aivan tavanomainen. Perinteisen kölilinjan viimeiset 93 senttimetriä on ”leikattu” tasaiseksi, ja alue levenee kolmiomaisesti perää kohti. Siellä tasaisen alueen leveys on noin 30 senttimetriä. Runko on myös vailla nousulistoja, sen sijaan palteet siinä on.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X