Tilaa
Testit

Esittelyssä Ovni 370 DS – Tutkimusmatkailija

Kun tavoitteena ovat korkeat leveysasteet ja harvojen kulkemat reitit, katse kääntyy ranskalaisiin alumiinipursiin. Uusin niistä on Ovni 370.

22.12.2021

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajapasi nuutinen Andreas Lindlahr

Moni asia muuttuu purjehduksen ja asumisen ergonomiassa silloin, kun taivalletaan hyvin pitkiä etappeja ikävissä tai vähintään viileissä keleissä. Tämän huomaa heti, kun astuu Ovni 370:n kannelle.

Tai pikemminkin kiipeää, sillä laitakorkeus on todella suuri. Malliston pienimmässäkin veneessä näkyy tehtaan ideologia. Parras nousee kohti negatiivisesti kallistettua keulaa, joka veden alla pyöristyy kantavaksi. Varalaidat ovat miltei pystyt teräviin palteisiin saakka, mikä antaa kantavuutta myös perään. Silti uppoama on keskitetty taittokölin kohdalle.

Säältä suojassa

Vaikka perä on osittain avoin, avotila on syvä ja suojainen. Turkki on matalalla ja rattien takana istuu mukavasti korkeilla sivukansilla tai peräpenkeillä. Kaikkien purjemanööverien köysityöt jäävät gasteille.

Ohjaamo on tiivis ja mukava. Vinssit jäävät gastien hoidettaviksi, kuski pysyköön ratin ja sen vieressä olevan turvakaaren takana.

Kölilaatikon paapuurin puolella turkki laskeutuu syväksi käytäväksi. Pentteri on laitaa vasten ja sohvaryhmän korkeus antaa hyvän selkätuen merenkäynnissä kokkaavalle. Käytävä vie keulaan, jossa on erillinen suihkutila ennen päälaipiota ja sen keulanpuolella kajuutta tavanomaisella V-vuoteella. Testiveneessä vuoteet olivat kovin lyhyitä (185 cm), mutta tilanne korjaantuu, kun laipiota siirretään taaksepäin; suihkutila kestää hyvin pienentämistä nykyisestä.

Navigointipiste on korotettu niin, että siitä suorat näkymät merelle ja purjeisiin.

Lue esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 12/2021.

Ovni 370 DS

Hinta alk. 282 000 € (ALV 0%)

  • Runkopituus 11,95 m, vesilinja 11,40 m, leveys 3,99 m, syväys 0,92-3,08 m, uppoama 9 400 kg, painolasti 3 260 kg, isopurje 36,0 m², ST-fokka 33,0 m², CE-luokka A.
  • Suunnittelu Mortain & Mavrikios / CBA, valmistaja Alubat, Ranska, valmistusmaa Ranska.
  • Vakiovarusteet: mm. keulapuomi kahdelle ankkurille, sähköinen ankkurivinssi, rst-lifelinet 2 kpl, epoksi- ja liukuestemaali kaikilla vaakapinnoilla, varustekaari perässä, dacronpurjeet, synteettinen tiikki avotilassa, kuuma/kylmä painevesi, taittoköli.
  • Lisävarusteet: mm. lisäknaapit (380 € / kpl), kuumavesisuihku uimatasolle (490 €), tammisisustus (3 500 €), kattoikkunoiden verhot (1 620 €), 100 l jääkaappi (1 730 €), Sähköinen päävinssi (2 560 €), Code0-varustus (6 780 €), Hydrogeneraattori (6 480 €), B&G-elektroniikkapaketti (21 252 €).

 

Lue myös nämä

X