Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Esittelyssä Hanse 460 – Uusille linjoille

Hansen tiikerinloikka modernimpaa kohti on räväkkä ulkoa ja sisältä, mutta purjehdusominaisuuksiin dramatiikka ei ulotu.

13.01.2022

Kirjoittajapasi nuutinen

KuvaajaAndreas Lindlahr

Onhan muutosta odotettu. Hansen linja on aina ollut keskiluokkaisen hillitty: asiallista laatua ja tilankäyttöä sekä tasapainoisia purjehdusominaisuuksia kohtuullisella hinnalla. Luottotoimisto Judel/Vrolijk on päivittänyt mallistoa pienin askelin vaikka kuinka kauan.

Järkevää, mutta kieltämättä vähän tylsää viime vuosina, kun suuret eurooppalaiset kilpailijat ovat toinen toisensa perään tuoneet markkinoille huomattavasti modernimpia runkoja. Eikä kyse ole pelkästä fiilistelystä, sillä uusi ajattelu on tuonut kiistämättä uusia etujakin.

Perustana on sama ”kaksikerroksinen” runkomuoto, joka on nopeasti vallannut alaa muillakin veistämöillä. Vedenalainen osa on kapeahko kitkapinnan minimoimiseksi kevyillä tuulilla, laitapalteet tuovat muotojäykkyyttä kallistuessa ja tilaa sisälle. Uppoamaa on jaettu koko pituudelle, Hansessa selkeän negatiivisesti kaltevan keulan myötä ehkä jopa aavistuksen keulapainotteisesti.

Juuri tämän pidemmälle Hanse 460 ei mielellään kallistu. Muotojäykkä pursi tahtoo kulkea pystyssä.

Huikeat sisätilat

Portaikko on pitkä ja korkea, onneksi kiitettävän hyvillä kaiteilla varustettu. Kun seitsemäs askel osuu salongin lattialle, pitää hetkeksi pysähtyä henkäisemään. Ollaan uudessa normaalissa, modernin runkomallin pursien sisätilat tuntuvat jo säännönmukaisesti kymmenkunta jalkaa kokoistaan suuremmilta.

Veistämön tavan mukaan myös Hanse 460 tarjoaa huimasti vaihtoehtoja tilajärjestelyihin. 48 erilaista sanoo esite, mutta silloin kyllä jo hierotaan detaljeja.

Pöydän saa laskettua alas, jolloin sohvaryhmä muuttuu valtavaksi divaaniksi. Siinä on hyvä katsella vaikka keskikaapista esiin ponnahtavaa televisiota.

Jos on sisätilojen järjestelyissä vaihtoehtoja, niin detaljeissa vasta alkaa todellinen palapeli. Menemättä sen pidemmälle todetaan, että kahdeksaa kansitiikkivaihtoehtoa, kuutta runkoväriä ja -raitaa, neljän kangaslajin kuutta väriä, viittä nahkaa ja neljää puulajia soveltamalla saa varmasti yksilöllisen lopputuloksen. Hansen nettisivuilla oleva 3D-luonnostelukone on epäilemättä ansiokas apuväline ostoa harkitsevalle.

Lue esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 1/2022.

Hanse 460

Hinta alk: 335 916 €

Runkopituus 13,87 m, vesilinja 13,05 m, leveys 4,79 m, syväys 2,25 m, uppoama 12560 kg, kölipaino 3360 kg, purjeala luovilla 114,0 m², CE-luokka A (10).

Suunnittelu Berret-Racoupeau Design, valmistaja Hanse Yachts, valmistusmaa Saksa.

Vakiovarusteet: mm. 2,25 m valurautaköli, 3 kajuutan ja 2 toiletin sisustus, mahonkipinta kalusteissa, isftaaligelcoat rungossa ja kannessa, rst-ratit, 2 kpl avotilan pöytiä, 2 x lewmar 45ST Evo vinssit, Quantum-purjeet (st-fokka, läpilattaiso), 12V ja 240V sähköjärjestelmät ja maasähkö, kuuma/kylmävesi sähköpumpuilla.

Lisävarusteet: mm. B&G navigation -paketti 9” plotterilla 13 490 € (ALV 0% kaikissa), Cruising-paketti sis. mm. avotilan tiikit, sähköinen ankkurivinssi, ankkuri ketjuineen, lisäakut, avotilan kuuma/kylmäsuihku, tuulimittari, kiinnitysvarustus 7 790 €, genaakkerivarustus 6 490 €, stereo/radiovarustus salonkiin 3 390 € ja omistajan kajuuttaan 2 790 €, runkoväri 4 100–25 900 €.

Maahantuonti ja myynti Hansail Oy, Helsinki, puh: 050 543 2125

X