Tilaa
Testit

Esittelyssä Futuro ZX 25 – Polskaa laineilla

Puolalaiset venetehtaat tekevät muutakin kuin alihankintaa. Aina silloin tällöin markkinoille tulee myös Futuro ZX 25:n kaltaisia omaperäisyyksiä.

09.10.2023

KirjoittajaAri Inkinen

KuvaajaMarkus Pentikäinen

Puolasta on melko lyhyessä ajassa sukeutunut yksi maailman merkittävimmistä veneteollisuusmaista. Vaikka puolalaisten merkkien osuus maailman markkinoilla on vaatimaton, esimerkiksi yhdysvaltalaisten ja ranskalaisten merkkien alihankkijana Puola on suurvalta, yksi maailman suurimmista venevamistusmaista.

Ei pidä myöskään unohtaa, että useat suomalaisiksi mielletyt venemerkit valmistetaan Puolassa, samoin kuin vaikkapa tanskalaiset, norjalaiset, ruotsalaiset.

Puolassa kuitenkin on myös kotoperäistä tuotantoa. Ehkä kansainvälisesti tunnetuin niistä on Galeon, mutta myöskään kohti sähköveneiden valmistusta liukunut Delphia ei ole suurelle yleisölle tuntematon.

Sen sijaan Futuro Boats on ainakin Suomessa aiemmin tuntematon merkki. Sen takana on kaksi puolalaista laivasuunnittelijaa, jotka päättivät ottaa oppinsa käyttöön ja luoda hieman toisenlaisen daycruiserin.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X